ФБИ упозорио Србију: Малолетник вам размишља о прављењу бомбе

Фото: Скриншот Јутјуб

Малолетник Д. У. из Суботице, ученик гимназије „Светозар Марковић“, ухапшен у Суботици јер је у разговору са школским психологом рекао да је планирао масакр.

Како сазнаје Блиц, Д. У. је рекао да није размишљао да изврши масакр у школи, али му је падало тако нешто на памет да изврши у близини вртића. Тај лист сазнаје и да је у току поступак против њега, након што га је амерички ФБИ открио и пријавио надлежним органима.

ФБИ га је лоцирао јер је малолетник правио налоге на интернету са именима масовних убица, а истраживао је и како се прави бомба.

Малолетник је по налогу тужилаштва приведен и спроведен у Виши суд за малолетнике и на терет му се ставља да је извршио и кривично дело – приказивање, прибављање и поседовање дечје порнографије и искоришћавање малолетног лица за порнографију, додаје Блиц.

Како је речено Тањугу у Тужилаштву, малолетник Д. У., по налогу тужилаштва приведен је и спроведен у Виши суд за малолетнике а на терет му се ставља да је извршио и кривично дело приказивање, прибављање и поседовање дечје порнографије и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

Њему је одређена мера забрана напуштања пребивалишта уз наногицу, речено је Тањугу у тужилаштву.

Агенција Бета наводи да је он ухапшен почетком маја, као и приликом претреса стана полиција није пронашла предмете погодне за кривична дела.

У Вишем суду у Суботици речено је за агенцију Бета да ће у току дана објавити саопштење о том случају.

Извор: b92.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас