Филип Фићовић: Слобода је поново откривена у српском народу

srpstvo

Слобода, поново је откривена у српском народу. Слобода je и даље прашњава.

Неки је се боје, јер нису навикли на њу, поготовo након комунистичког терора који је слободу вешто сакривао од српског народа и тајно показиваo онима, који никад нису ни ималу државу.

Слобода откривена је првенствено међу Србима у Црној Гори који су величанственим литијама и молитвама измолили од Господа да им је открије.

У Републици Српској браћа се грчевито боре од Дејтонског споразума да не изгубе сјај слободе коју Федерација покушава да отме од њих. Сваки зрачак слободе брижљиво усађују у темеље Републике Српске јер су свесни, да су се за Слободу борили због потомства, јер су свесни да су је добили од очева само на чување.

Слобода је најсветија у српском народу, а те чињенице су били свесни и разни освајачи који су кретали да поробе, страдалнички српски народ. Још од 1389.године. Српски народ је слободу носио у души вековима, јер душу српском народу нико никад није заробио чували су је Ускоци, Хајдуци. Слобода је Устаницима 1804. је најсјајније засијала у виду једног дрвеног крста на којем су се Устаници 1804. заклели.

За слободу златну, падали су многи хероји од Кајмакчалана (Капије Слободе) преко 6. Априла до Паштрика и Кошара. И на Проклетијама проклетим остаде слобода на уснама палих хероја, са којих и данас сија утканим у именима палим за Слободу.

Данас, Срби на Космету снивају о слободи загледаним у бакљама које поносно носе браћа у Црној Гори и Републици Српској, док је у централној Србији и даље гледају збуњено, непрепознајући је да је Слобода најсветија, од Бога нам дата, и једина која не може бити поробљена, у коју су Срби са Космета најзагледанији, јер буктиња Слободе на Косову Метохији, може бити упаљена само из централне Србије. До тада Слободу на Космету сниваћемо, и бржљиво преносити потомцима.

Филип Фићовић

Магазин Видовдан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас