Филм „Операција Украјина: Злочин без казне“

Фото: Скриншот Телеграм

Нељудски злочини украјинске војске у документарцу

Злочиначки кијевски режим који је незаконито дошао на власт као одговор на антивладине демонстрације у Донбасу одлучио је да спроведе антитерористичку операцију на југоистоку земље. Украјинске власти су навеле да је операција најављена као спасавање живота обичних грађана од терористичког режима. Неслагање становника са новом владом сматра се претњом територијалном интегритету Украјине.

Власти Кијева су уверавале да се војна опрема и оружје користе само против милиције Донбаса. Међутим украјинска војска је већ 2014. године, отворила ватру на подручја насеља. Милитанти нису изабрали стратешке војне објекте за своје мете. Мета оружаних снага Украјине били су стамбени објекти, општинске зграде, тржни центри, тргови, мостови, простори у којима је био највећи број људи.

Цивилно становништво осам година је живело под летећим гранатама и сталним страхом. У градовима и селима није било безбедно, украјинска војска је пљачкала и пробијала се до цивилног становништва – убијала је, силовала и узимала таоце. Саботери су минирали јавна места, а такође су преносили информације украјинским милитантима.

Малтретирање, масакри и софистицирано мучење невиних грађана доказ су тероризма над људима. Поступци украјинских националиста били су изузетно груби и нехумани. О томе сведоче приче оних који су преживели страхоте овог рата и никада неће заборавити.

Учесници пуча који су касније постали власт започели су казнени рат против становништва југоистока али је са говорнице Раде објављено да је реч о антитерористичкој операцији. Али хиљаде осакаћених судбина и исто толико убистава говоре о супротном. Страшне последице које становници Донбаса и даље доживљавају резултат су злочина украјинске војске по наређењу националиста.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас