Формиран предмет поводом тврдњи МАНС-а о Ђукановићима

Milo Djukanovic

Специјално државно тужилаштво (СДТ) формирало је предмет поводом тврдњи Мреже за афирмацију невладиног сектора (МАНС) да су актуелни предсједник државе Мило Ђукановић и његов син Блажо 2012. године склопили тајне уговоре о управљању њиховом имовином, скривајући се иза компликоване мреже повезаних компанија из Велике Британије, Швајцарске, Британских дјевичанских острва, Панаме и Гибралтара.

„Поводом саопштења МАНС-а који је учествовао у глобалној истрази ‘Пандора папири’, истичемо да је Специјално државно тужилаштво одмах по сазнању за предметни догађај формирало предмет и предузеће све мјере и радње из своје надлежности ради утврђивања чињеница и околности у вези са истим и о резулатима предузетих радњи благовремено обавијестити јавност“, наводи се у одговору СДТ-а „Вијестима“.

Из МАНС-а су саопштили да су до података које су представили јавности дошли кроз глобалну истрагу о офшор пословима под називом “Пандора папири” (Пандора Паперс) коју је водио Међународни конзорцијум истраживачких новинара (ИЦИЈ) са партнерима из 117 земаља.

Из кабинета предсједника државе јуче су оцијенили да су најновије тврдње МАНС-а „још један у низу“ покушаја дискредитације Ђукановића и чланова његове породице.

(Вијести)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас