(ФОТО, ВИДЕО) Све је спремно за дочек Патријарха устоличење владике Методија!

Berane 2

Организован је превоз из готово свих градова Црне Горе

 

Патријарх Српске православне цркве, Порфирије, присуствоваће сјутра чину устоличења новоизабраног епископа бидимљанско-никшићког Методија. Овај догађај биће уприличен у Манастиру Ђурђеви ступови, у Беранама.

Данас,  25. септембра биће организован дочек његове светости Партријарха српског Порфирија у Манастиру Ђурђеви Ступови, са почетком у 17. часова.

Света архијерејска литургија и свечани чин устоличења у Манастиру Ђурђеви Ступови, биће у недељу са почетком у 9.00 часова- наводе из СПЦ.

На дан устоличења епископа најављена је и велика ауто-колона која ће кренути од седам сати ујутру од Манастирске капије у плавском селу Брезојевица. Долазак се планира око 8: 30 сати испред Манастира у Беранама.

Организован је превоз из готово свих градова Црне Горе.

Према писању појединих медија, чину устоличења, највјероватније ће присуствовати и премијер Здравко Кривокапић, као и бројни функционери и посланици.

Подсјетимо, свети архијерејски Сабор СПЦ на мајском засједању 2001. године основао је Епархију будимљанско-никшићку са сједиштем у Ђурђевим Ступовима и за њеног администратора тада поставио викарног епископа будимљанског Јоаникија.

Од избора за епископа будимљанско-никшићког епископ Јоаникије покренуо је обнову раније порушених и изградњу нових цркава и манастира, више од 60 светиња од којих су већина већ завршене и освештане.

ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас