Француска: Двојица свештеника ухапшени због паљења 5Г антене

5G antena

Двојица свештеника ухапшени су док су покушавали да запале релејну антену 5Г мреже прошле недеље. Прексиноћ су такође оштетили још један стуб. Они су пред судијом рекли да су имали једину намеру да заштите становништво од штетних ефеката.

Двојица монаха из фундаменталистичког католичког самостана у департману Рхоне оптужени су прошле недеље за уништавање релејне антене због противљења према примени 5Г мреже, сазнао је у понедељак БФМТВ из правосудног извора.

Kако је саопштило тужилаштво Виллефранцхе-сур-Саоне, потврђујући информације из регионалног дневног листа Ле Прогрес, двојица мушкараца, старих 39 и 40 година, признали су да су запалили прву антену, у ноћи са 14. на 15. септембар у Саинт-Форгеуx, северозападно од Лиона. Штета је била велика.

Следеће ноћи, двојицу монаха, чланова самостана који се налази у Беаујолаис-у, жандарми су ухапсили на делу, док су покушавали да запале антену у другом граду, у Анцију. Стављени у полицијски притвор, а затим предочени истражном судији, они су признали чињенице објашњавајући да су поступили ,,како би заштитили становништво од штетних ефеката” 5Г-а, рекла је АФП тужитељка из Виллефранцхе-а Лаетитиа Францарт.

Оптужени су за ,,уништавање и покушај уништења запаљивим средствима” и ,,злочиначко удруживање”. Двојица свештеника стављени су под судски надзор.

Према Ле Прогресу, портпарол самостана говорио је о “изолованом чину и младалачкој грешци”. ,,Таласи су веома штетни по здравље и желели су да делују за добробит човечанства”, рекла је она за новине.

Сви Срби у Паризу 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас