Француски Сенат одбио да продужи важење ковид пропуснице до лета 2022.

Francuska

Сенат, горњи дом француског парламента, у којем доминира десничарска опозиција, одбио је да продужи важење ковид пропуснице до 31. јула 2022. године.

Сенат је у четвртак увече са 158 гласова за и 106 против, одлучио да ковид пропусницу уведену због епидемије корона вируса, продужи само до 28. фебруара.

Оба дома парламента ће покушати наредне седмице да се договоре о заједничкој верзији текста о продужењу ковид пропуснице. У случају неуспешног договора, доњи дом ће имати последњу реч, јавља Бета.

Ковид пропусница која подразумева доказ о вакцинацији, прележаној болести, или негативни тест на корона вируса, обавезна је од 21. јула за улазак у здања културе и забаве, а од августа за улазак у већину јавних места.

Сенат је одлучио да продужи важење ковид пропуснице до 28. фебруара, датума када ће бити обустављен рад парламента пред председничке и парламентарне изборе.

У Француској у просеку корона вирусом дневно буде заражено око 5.400 људи. Власти очекују релативно мирну зиму захваљујући високој стопи вакцинације од око 80 одсто.

Politika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас