Глумац Бранислав Видаковић новчано кажњен због држања хероина

Branislav Vidakovic

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на новчану казну од 100.000 динара глумца Бранислава Видаковића због недозвољеног држања 4,93 грама хероина личну употребу који му је пресудом одузет.

Илија Марковић који је са Видаковићем био у возилу у тренутку хапшења у јулу прошле године правоснажно је осуђен на годину и по дана затвора због неовлашћене препродаје хероина и и одузето му је 38,34 грама хероина, три мобилна телефона и две дигиталне вагице.

Овом одлуком која је данас објављена на сајту Апелационог суда, потврђена је првостепена пресуда Вишег суда у Београду од 16. априла ове године.

Марковић је осуђен јер је 17. јула 2020. године, у стану и другим просторијама неовлашћено ради продаје држао 38,34 грама хероина, а Видаковић поменуту количину ради личне употребе.

У пресуди се наводи да су полицијски службеници испред стана пришли возилу у коме су се налазили Марковић, на месту возача, и Видаковић, на месту сувозача и показали службене легитимације покушавајући да зауставе возило гласно узвикујући Стој полиција.

Међутим Марковић је возилом кренуо нагло уназад у намери да побегне и након пар метара ударио у друго возило, након чега се зауставио и није хтео да изађе из возила, па је полицијски службеник је пришао возилу и шаком разбио прозор.

Код Марковића су у хируршкој маски коју је носио на лицу пронађене две ПВЦ кесице са хероином. У гаражи коју је користио Марковић, у рерни шпорета пронађена једна конзерва у којој се налазило 8 ПВЦ пакетића са хероином, а у самој кући две дигиталне вагице за прецизно мерење са траговима хероина.

На почетку суђења у фебруару Видаковић је за себе тврдио да је већ годинама на хероину, негирајући све претходне Марковићеве наводе – да је он (Видаковић) продавао дрогу, а да га је Марковић само возио и да му је за то било плаћено, преноси Танјуг.

Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас