Господину Јакову Милатовићу

Фото: Скриншот Јутјуб

Господину Јакову Милатовићу,

Честитам новом председнику Црне Горе победу на изборима.
Као савременик и хроничар многих догађаја и солидан познавалац лика и дела одлазећег суверена сугерисао бих господину Милатовићу, неколико битних елемената:
1. Не обувајте разгажене ципеле свог претходника.
2. Не вршите нужду, попут њега, по дворишту!
3. Не изувајте ципеле далеко од џамије.
4. Укаљана обућа се очисти или замени, али за образ не постоји средство за чишћење.
5. Пустите народ да своју песму плете. Искуство са запада је добродошло да се уреди економија и развали мафијашки непотизам, али не и свест народа. Комунисти су покушали и ево какву су тескобу и располућеност посејали.
6. Вратите гласачко право дискриминисаним потомцима чији су преци свој живот уградили у темеље Црне Горе.
7. По чему је то већи патриота Прењ из Улма или Фаик из Диселдорфа од нас рођених у Црној Гори а настањених у Србији? Јасно је за кога су они гласали и на чијој су страни були наши рођаци Срби.
8. Свесни смо да се неки процеси тешко мењају, али ако се руководство одметне од народа, као у случају Мила Ђукановића све промене су беспредметне. Ваша историјска шанса је да Црну Гору вратите себи, враћајући јој слободу без ултиматума и хипотека. Последњи је час да се развласти мржња и располућеност народа укљештеног између великих интереса и малих амбиција властодржаца.
Будите господар својим амбицијама али и слуга својим грађанима!
Не интимизирајте се превише са пензионисаним дамама из улице страсти. Осим искуства, немоћи и пакости ништа им друго није простало, осим да брлог омасове.
Тако је са Европом, чија мисија је завршена новом, предстојећом поделом света. Мртвачког загрљаја се нико није ослободио, то су Британци одавно схватили.
Кормило сте уграбили али брод је бушан на све стране. Ако рупе не зачепите или ћете скочити са брода или потонути!

Извор: in4s.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас