Градоначелник Ђурић дочекао госте из Бања Луке уз богат програм у КЦНС

Фото: КЦНС

У оквиру првог Свесрпског сабора и манифестације „Један народ, један сабор – Србија и Српска“, у Културном центру Новог Сада уприличен је културно-уметнички програм којем је присуствовао градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.

Уважене госте дочекао је директор КЦНС-а Бојан Панаотовић.

На самом почетку програма сви присутни уживали су у наступу Народног оркестра ансамбла „Вила“. Свим присутнима обратио се градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, пожелевши добродошлицу гостима из Бања Луке и пожелевши им да се у Новом Саду, граду отвореног срца, увек осећају као код своје куће.

„Град Нови Сад је одмах по доношењу одлуке председника Републике Србије господина Александра Вучића и председника Републике Српске господина Милорада Додика о организовању првог Свесрпског сабора, одлучио да вас позове да дођете у ваш и наш Нови Сад, да након радног састанка уживамо у културно-уметничком програму, те да пошаљемо поруку јединства из Новог Сада ка централном догађају који се одржава у Београду. Нови Сад и Бања Лука од 2006. године имају потписан споразум о партнерству, а радићемо на томе да уследи и споразум о братимљењу. Као град увек смо неговали партнерске односе са нашом браћом из Републике Српске. Ми смо исти народ, имамо заједничку историју, а убеђен сам да ћемо имати и заједничку светлу будућност. Данас на првом Свесрпском сабору показаћемо наше јединство, наше заједништво. Живела Србија, живела Српска“, истакао је Ђурић.

Фото: КЦНС

Градоначелник је делегацији из Бања Луке пожелео угодан боравак у Новом Саду, са жељом да се што чешће враћају у наш град, те изразио наду и жељу за даљи развој и напредак Бања Луке и Новог Сада.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милан Ђурић (@milandjuric.ns)

Извор: vojvodjanskevesti.rs

Фото: КЦНС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас