Група Албанаца напала ђаке из Србије у Венецији, има повређених – „Деца су мирно седела и певала…“

© Tanjug/20th Century Studios via AP

Ученици из Србије који боравe на екскурзији нападнути су у Венецији, потврђено је РТС-у у Министарству просвете. Како РТС сазнаје, група Албанаца напала је ученике Зуботехничке школе у Београду, док су ђаци на плажи испред хотела у Лидо ди Језолу слушали музику. РТС сазнаје да је један дечак задобио повреде главе.

Како РТС сазнаје, ђаци Зуботехничке школе у Београду, који бораве на екскурзији у Венецији, налазили су се на плажи испред хотела, када им је пришао један мушкарац, албанске националности.

Он је, према нашим сазнањима, напао једног дечака, а затим је позвао пријатеље који су му се придружили.

Група Албанаца најпре је ђаке гађала стакленим флашама, а онда су почели да их јуре. Један ученик задобио је повреде главе и њему је указана медицинска помоћ.

„Новости“ пишу да је повређена још једна ученица, за коју се сумња да јој је сломљено ребро.

Ученици који су се ту затекли, одведени су у хотел после инцидента.

Како у разговору за „Новости“ каже мајка једне ученице која је била у групи нападнутих ђака, немили догађај одвио се након вечере.

– Деца су се сместила у хотел у Лидо ди Јесолу и након вечере отишли су на плажу – истиче она и објашњава шта се даље догодило.

Док су се дружили на плажи, српским ученицима је пришла група Албанаца.

– Деца су тамо мирно седела, слушала музику и певала, када им је пришла већа група Албанаца са стакленим флашама. Псовали су их на српском – објашњава она ситуацију која је претходила нападу.

– Револтирани смо сви – закључила је мајка ове ученице за „Новости“.

Извор: РТС/Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас