Гугл забрањује садржаје који негирају климатске промене

zemlja, klimatske promene

ЛОНДОН – Компанија Гугл ће забранити објаву дигиталних садржаја који промовишу лажне тврдње о климатским променама, и нада се да ће тако ограничити приходе оних који негирају климатске промене и зауставити ширење дезинформација на својим платформама.

Компанија је објавила на свом блоку да ће нова мера бити примењена и на Јутјубу, који је прошле недеље најавио опсежно сузбијање дезинформација о вакцинама.

„Све више наших оглашивача и медијских партнера обратило нам се директно изразивши забринутост због садржаја који се објављују поред њихових, а промовишу нетачне тврдње о климатским променама. Оглашивачи једноставно не желе да се њихови огласи приказују поред таквог садржаја”, наводи Гугл, а преноси агенција АП.

Новим мерама ће се „забранити рекламирање и монетизација садржаја који је у супротности са установљеним научним консензусом о постојању и узроцима климатских промена”, наводи се у Гугловом блогу, преноси Танјуг.

Ограничења ће бити уведена на садржаје у којима се климатске промене називају обманом или у којима се негира да су емисије гасова са ефектом стаклене баште и људске активности допринеле дугорочном загревању земље.

Из Гугла су објаснили да ће користити аутоматизоване алате и људе рецензенте за спровођење нове мере када она ступи на снагу у новембру.

Ова компанија, један од два доминантна играча у глобалној индустрији дигиталних огласа, прошле године је зарадила 147 милијарди долара прихода од огласа.

Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас