Гујон отворио 8 школа српског језика у Аустрији, на Твитеру га попљували

viber_image_2021-10-25_18-22-17-168

23.10.2021. Беч, Аустрија

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон борави у дводневној посети Србима из Аустрије. Током званичне посете, Гујон је отворио осам допунских школа Бечу, Ст. Полтену као и у Браунауу, Гмундену, Енсу, Штајеру и Лицну. Све школе су део мреже „Просвјетиних“ српских школа у Аустрији које функционишу захваљујући подршци Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и Епархије аустријско-швајцарске СПЦ.

„Када сам прошлог новембра именован на место директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону одмах сам схватио да је потреба за школама српског језика у нашој дијаспори огромна и да треба доста радити на том пољу. Годину дана касније, са великим задовољством могу да кажем да сада отварамо двадесет три српског језика у свету, од тога осам само у Аустрији. За веома кратко време, успели смо да удвостручимо број ђака који похађају овај програм у Аустрији. Упис у нове и постојеће школе траје до краја октобра и већ сада је већи од 400 полазника.“ рекао је Гујон.

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону у школској 2021/22 отворила је 23 нове допунске школе српског језика у дијаспори за шта је издвојила 20 000 000 динара. Од Русије, Малте, Холандије па све до Аустрије, Шпаније и Португалије преко 800 малишана имају прилику да похађају часове српског језика и културе у новоотвореним школама.

Након овог саопштења за медије, Арно Гујон је доживео негативне и личне критике, те је на свом Твитер налогу одговорио:

Čitam dosta negativnih komentara o sebi nakon što smo otvorili 8 škola srpskog jezika u Austriji. Šta će tek da napišu ti ljudi kad shvate da tu nije kraj već da otvaramo još 15 škola u Španiji, Portugalu, Rusiji, Holandiji i na Malti

Арно Гујон

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас