ХАОС У РУСИЈИ! ФСБ У ПОСЛЕДЊЕМ ТРЕНУТКУ СПРЕЧИО ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД

Фото: Скриншот Јутјуб

ФСБ је спречио терористичке нападе на нуклеарна постројења у Руској Федерацији, које су припремиле кијевске специјалне службе

Осумњичени су већ приведени, а идентификовани су и њихови саучесници. Приликом задржавања одузето им је 36,5 кг пластида који се користи за амерички експлозив Ц-4, 61 детонатор, 38 електронских тајмера и два пиштоља ПМ са патронама.

Према ФСБ-у уочи 9. маја, диверзантско терористичка група ИЕД Украјине планирала је да минира више од 30 стубова високонапонских далековода Лењинградске и Калињинске нуклеарне електране.

У случају успеха, то би довело до гашења нуклеарних реактора, прекида рада нуклеарне електране. Терористи су успели да оштете један и минирају четири стуба далековода Лењинградске НЕ и положе ИЕД испод седам стубова Калињинске НЕ, додала је служба безбедности.

Познато је да су нападачи у циљу извођења терористичких напада прешли руску границу у Псковској области. Експлозив је прокријумчарен у Русију, користећи теретни канал из пољског града Хелма у Литванију, а затим у Белорусију. Као резултат тога, ксплозив је допремљен у Ржевски округ Тверске области. Складиште за експлозив је било опремљено у теретној приколици.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас