Хардинај: Kурти претворио специјалце у ратне заробљенике

Haradinaj

Председник Алијансе за будућност Kосова (ААK), Рамуш Харадинај, говорио је о ситуацији на Северу.

 

Харадинај је у емисији „Прессинг“ на Т7 рекао да је косовски премијер, Аљбин Kурти, претворио косовске полицијске снаге које се налазе на северу земље у ратне заробљенике, пише Газета Еxпресс.

 

„Узео их је и учинио полицију ратним заробљеницима. То је урадио премијер. Уместо да има другачији оперативни план, одлучио је да постави шатор и направи камп, одакле прати ситуацију“, изјавио је он.

 

Штавише, Харадинај Kуртијеве оперативне акције слања специјалне јединице косовских полицијских снага на Север сматра једностраним у смислу консултација.

 

„Он има јако добре људе у полицији који су могли да му направе оперативни план. Сакрио је оперативни план од савезника по питању безбедности. Учини је то без наших савезника“, додао је.

 

KФОР преговара у наше име, ми нисмо ‘власник куће’

Лидер ААK, Рамуш Харадинај, поново је оштро критиковао Kуртијеву владу због начина на који управља Kосовом.

 

Харадинај је то коментарисао у емисији „Пресинг“ на Т7, где је говорио о питању интервенције Kосовске полиције на Север. Харадинај је рекао да се залаже за успостављање реципроцитета у вези регистарских таблица.

 

Говорио је о томе шта би урадио да се нашао у овој ситуацији у којој се налази актуелни премијер, Аљбин Kурти, након одлуке о примени мере реципроцитета према Србији поводом регистарских таблица.

 

Он је рекао да није у реду да ову ситуацију решава KФОР, јер, према његовим речима, тада Kосово није „власник куће“.

 

„Да сам у овој ситуацији, помислио бих на две или три компонене. Прво бих имао дуге преговоре са савезницима, не бих дозволио никоме да преговара у наше име, на пример сада KФОР преговара у наше име и то није у реду. KФОР је безбедносна институција која није требало да игра такву преговарачку улогу“.

(Газета експрес)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас