ХДЗ у Осијеку ђацима у школи дели свеске са мотивима шаховнице, полемика на друштвеним мрежама

ХДЗ свеска ученицима
У ОПШТИНИ Дарда код Осијека првог дана школске године општински одбор ХДЗ поделио је ученицима свеске са хрватским симболима и поруком: „Усправно стојимо, не клечимо ни пред ким, нисмо ми никога тлачили, немамо ништа с тим“, што је изазвало полемике на друштвеним мрежама.

Фотографију спорне свеске на Фејсбуку је објавила сестра 12-годишње ученице и истакла да се Општина побринула да деца науче разлику између „наших“ и „њихових“.

– На овој фотографији је бележница коју је моја дванаестогодишња сестра, а исту такву и други њени вршњаци, добила у школи. У школи која врви од националних мањина (не само ових проблематичних, страшних Срба, већ неких десетак мањина), што ученика, што професора и осталих запослених. Ако су се случајно заломили неки родитељи (попут мојих) који нису своју децу научили која је разлика између “наших“ и “њихових“, Општина се побринула да децу ипак упозна с горе наведеним појмовима. С поносом кажем да ова бележница иде за потпалу, моја сестра то сигурно неће носити у школу…“ – написала је, између осталог, сестра 12-годишње девојциче.. ХДЗ, Општински одбор Дарда, хвала на поклону –  навела је.

Огласио се потом ОО ХДЗ поруком да је то срамота и, како су навели, ваш одраз поштовања према држави у којој живите.

– Ако вас вређа хрватска застава и хрватски војник, онда вам није јасно где живите и није вам јасно да мањине морају да поштују државу у којој живе на начин на који већински народ поштује права тих истих мањина које се сада буне – поручили су из ХДЗ, пренео је загребачки Вечерњи лист.

Општина је одбила одговорност, као и школа чији директор Јанош Бони тврди да насловницу свеске нису ни видели ни одобрили.

Вечерње Новости 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас