Хоће ли Америка имати петље да призна да је Кенедија убио килер мафије Лисјен Сарти?

viber_image_2021-10-26_14-11-00-076

БЕЛА КУЋА НАЈАВИЛА ДА ЋЕ 15. ДЕЦЕМБРА ОБЈАВИТИ НОВЕ ДОКУМЕНТЕ О АТЕНТАТУ У ДАЛАСУ

Појављују се докази да се радило о завери потпредседника САД Линдона Џонсона у коју је била увучена мафија која је контролисала коцку и имала бизнис и на Куби

* Амерички новинар Филип БАТЛЕР који се годинама бави „копањем“ по мрачним тајнама ликвидације Кенедија: „Нико у току истраге није успео да са места са којег је наводно пуцао Ли Харви Освалд понови поготке какви су њему приписани. Тачку на даласку мистерију ставио је официр ЦИА Хауард Хант, који је на самрти признао да се радило о завери потпредседника САД Линдона Џонсона. А да је Кенедија са травнатог узвишења, поред којег је колона возила пролазила, ликвидирао килер мафије Лисјен Сарти“

__________________________________________________________

БЕЛА кућа је саопштила да ће 15. децембра објавити нове материјале у вези са убиством 1963. године 35. америчког председника Џона Кенедија.

У саопштењу се наводи да је Конгрес САД 1992. године утврдио да податке о том злочину треба објављивати постепено и тако да то не  наштети обавештајној служби и спољној политици државе.

Џо Бајден је одобрио „процедуру  објављивања материјала“.

 

Руководство америчке Националне управе за архиве и евиденцију затражило је да се одложи објављивање другог дела докумената за најмање годину дана.

Остаје да се види да ли ће амерички државни врх имати петље и поштења да открије да Кенедија уопште није убио Ли Харви Освалд и да злочине није почињен из депоа библиотеке у Даласу.

Освалда је два дана након хапшења убио власник ноћног клуба Џек Руби који је пре потезања пиштоља знао да ће убрзо умрети од рака.

 

Руби је био тесно повезан са америчким специјалним службама и практично је отворено најавио да ће ликвидирати Освалда.

Још 1975-те се у САД разоткрило да је у убиство Кенедија умешана мафија која је контролисала коцку и имала „бизнис“ и на Куби.

О томе је требало да сведоче гангстери Ђанкану и Росели, али су обојица била убијена пре него што била саслушана.

 

Амерички новинар Филип Батлер, који се годинама бави „копањем“ по мрачним тајнама ликвидације Кенедија, рекао је:

— Ја сам одличан стрелац и знам шта то значи што нико у току истраге није успео да – са места са којег је наводно он пуцао – понови поготке какви су приписани Освалду. Очевидно је да су стрелца била два. Моје је мишљење да је тачку на даласку мистерију поставио официр ЦИА Хауард Хант, који је на самрти признао да се радило о завери потпредседника САД Линдона Џонсона. А да је Кенедија са травнатог узвишења, поред којег је колона возила пролазила, ликвидирао килер мафије Лисјен Сарти“.

Факти

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас