Хрвати поручили Американцима: Не мешајте се

Hrvatska
Министарство одбране Хрватске поручило је, поводом недавних информација у јавности да Сједињене Државе морају да „аминују“ хрватску набавку француских ловаца „рафал“, да Американци у тај посао немају шта да се мешају.

„Француска је изворни произвођач авиона ‘рафал’ и његове целокупне опреме која је НАТО компатибилна. Самим тим, не постоји добијање дозволе за пренос власништва Републици Хрватској од неке друге државе, па тако ни од САД“, наводи се у саопштењу хрватског министарства које је пренео „Т портал“.

У саопштењу се даље наводи да, као што је Министарство одбране и досад набављало опрему за неке друге борбене системе који се користе у Хрватској војсци, тако и за „рафале“, ради се о засебној набавци опреме која укључује америчке компоненте у одговорности Министарства одбране као крајњег корисника.

„По свему наведеном, већ се разговарало са представницима Амбасаде САД у Хрватској. Преговори Хрватске и Француске о уговору за куповину 12 авиона ‘рафал’ у завршној су фази и уговор ће бити потписан на време, пре краја године“, истакло је хрватско министарство.

Спутњик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас