ХРВАТСКА ПОКУШАВА ДА СЕ ОПЕРЕ: Откривено ко је тукао мигранте на граници

viber_image_2021-10-08_19-20-38-019
МИНИСТАР унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић потврдио је данас у Луксембургу да су на најновијем снимку мигранте на граници Хрватске и БиХ тукли припадници хрватске полиције.

 

Давор Божиновић је то рекао након састанка министара унутрашњих послова земаља Европске уније.

– Директор полиције, чим је видео део тих снимака, послао је стручни тим који је врло интензивно радио. Колико ми је познато, утврдили су да се ради о полицијским службеницима – рекао је Божиновић, пренели су хрватски медији.

Додао је да ће цео поступак бити спроведен према утврђеној процедури тако да, како је навео, не зна када ће неко из руководства полиције изаћи са више детаља.

– То је сигурно неки индивидуални прекршај неколицине полицијских службеника. Сигурно је да ће наредни поступци дати одговоре на питања која нас занимају – навео је Божиновић и истакао да је такво понашање неприхватљиво.

Ако би се, каже, у законском поступку доказало ово о чему говоримо, то је у сваком случају неприхватљиво понашање.

Божиновић је рекао да то, ипак, не би везао искључиво уз сузбијање илегалних миграција.

– То је неприхватљиво понашање полицијског службеника у било којој ситуацији, било на стадиону или некој другој интервенцији – рекао је министар.

Раније је Европска комисија изразила забринутост пошто су се у јавности појавили снимци како маскиране особе палицама бију мигранте који покушавају да уђу у Хрватску из БиХ. На снимцима који су се појавили, виде се маскирани људи у униформама и са палицама налик полицијским.

Спутњик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас