Иван Ивановић: Победио бих Вучића на изборима, али за сада не планирам да се кандидујем на изборима

ivanovic

 „Народ не треба да се плаши ко је кандидат, него да буде одлучан у томе да се избори за друштво у коме нас нико никада неће понизити оволико колико су то урадили напредњаци“, рекао је за Нова.рс наш водитељ и хумориста Иван Ивановић. На питање да ли мисли да би могао да победи Александра Вучића на изборима ако би се кандидовао каже: „СНС не би имао никога против мене“.

У сусрет предстојећим изборима који ће се, како би требало, одржати у априлу наредне године, међу грађанима Србије постоји питање на које још немамо одговор – ко је кандидат опозиције?

Ту се мисли пре свега на опозиционе странке које су бојкотовале изборе.

Занимљиво је да у бројним анкетама грађани чешће као потенцијалне кандидате истичу личности које нису из света политике. Тако се међу онима којима би један део Србије поверио свој глас, а припадају такозваном кругу „ванстраначких“ и „ванполитичких“ личности, издваја име Иван Ивановић. Грађани наводе да би водитељ могао да победи председника Александра Вучића на изборима, те да би он био особа за коју би радо гласали.

Ивановић за Нова.рс каже да за сада не планира да се кандидује на изборима.

„Сваки човек који има неке моје године, мора да каже ‘никад не реци никада’, сто пута кажеш никад, па се онда нешто деси и демантује те. Али је мало вероватно да бих се кандидовао на изборима. Не доводим у сумњу да ли бих победио, победио бих сигурно“, рекао је Ивановић за Нова.рс.

Каже да мисли да политика није толико комплексна како је представљају.

„Међутим, од напредњака се разликујем и у томе што размшљам шта после победе – да ли бих могао да наставим да се бавим телевизијом, послом који волим највише на свету. Морао бих да напустим своју професију, а то не желим. Ја мислим да политика није толико комплексна како је представљају. У случају Србије и Срба тек не треба да буде комплексна, јер су наши проблеми огромни и видљиви“, објаснио је Ивановић за Нова.рс.

Осим избора, важно је и шта после, каже Ивановић.

„Мислим да режим и жели да се та мисао о промени распрши у гомили неких интервјуа, предлога, тв гостовања. А Ствари су врло једноставне. Када бих се ја кандидаовао, СНС не би имао никога против мене. Али би мени више приличило да се борим за Београд него за место председника Србије, али мислим да би то било неозбиљно. Импонује ми што ми народ верује и то није случајно. Са народом сам поделио све, о мени све знају и нисам их никада изневерио. Али не знам шта би било после – да ли би људи из опозиције слушали шта им ја кажем? У сваком случају мислим да смо ми као друштво дотакли дно и да је време за промену. Народ не треба да се плаши ко је кандидат, него да буде одлучан у томе да се избори за друштво у коме нас нико никада неће понизити оволико колико су то урадили напредњаци.“

Нова.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас