Иван Стоилковић: Албанци хоће да минирају српски споменик у Македонији

македонија

1.Да подсетим 2012 успели смо да испослујемо код власти дозволу за очување и уређење спомен комплекса на Зебрњаку. Зауставили смо 2014 године минирање око Зебрњака и утврдили зону заштите око споменика.

2. У најмању руку је чудно да они који су и тада били против нас и на другој страни данас су поново у истом строју и да уместо нападају власт која поново атакује на споменик, нападају своје. Болесно!

3. Ми смо како организација и људи, личним примером, голим рукама износили камење из “темпиране бомбе”, капеле која била затрпана камењем и која би временом урушила споменик до темеља.

4. Данас, иста мета, исто одстојање. Поново се покреће минирање око споменика, овај пут да би се задовољили апетити албанских партија, аждаје која се никада не задовољава пленом, уз ћутање или прећутну подршку македонских партија у власти, мислим на СДСМ.

5. Уместо да о активностима везаних за поновно минирање око споменика обавесте надлежне српске институције, јер споменик је под заштитом државе и постоји међудржавни споразум о томе, кокетирањем са некик српским организацијама, користећи их и манипулирајући их на најбруталнији начин, што због неускуства, незнања, а што богами и због личних фрустрација.

6. После месец дана припреме терена тек су синоћ, јуче обавестили надлежне институције у Србији што је само по себи скандал.

7. Поред криминала и корупције, директна корист од овога иде албанској компанији КООП инжињеринг, постоји и политичка позадина догађаја. Већ дуже време постоје покушаји да се Срби и Србија инволвирају у македонске проблеме којима је кумовала ова власт.

8. Македонске власти очајнички траже дефокус од бугарског малтретирања Македоније како би се све ово искористило да се у јавни живот врати тема сатанизације Срба и Србије. За ово многим Србима никада нећу опростити њихову инволвираност, свесну или не, неважно. 8. И на крају, мада ту није крај, намерно сам данас поломио тзв. мерне инструменте за тзв. мерење сеизмологије споменика јер то једини преостао начин да се у јавности укаже на отворене манипулације и криминал владајуће структуре у Македонији и подигне на виши степен ниво свест српског народа о важности Зебрњака, а затим и о важности живота и имовине људи у селу Тромеђа који су директно угрожени на различите начине.

Извор: srbi.mk

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас