Избори из српске перспективе: Ослонац на Запад, политичка аутистичност и недостатак алтернатива

images

Недавни избори одржани у Србији и даље су главна тема јавног разматрања. Ограничења прозападне опозиције, критике о стратегији власти и недостатку суштинских разлика између опозиције и власти као фактор подршке Александру Вучићу, заједно са наглашеном потребом за променом вођства у опозицији ради привлачења подршке национално свесних бирача образложила је у свом осврту корисница друштвене мреже „Икс“ под именом Хаџи Александра.

„Па да резимирамо мало протекле изборе са српског становишта (Мило Ломпар). Шалу на страну. Елем, прозападна опозиција је добила свој максимум имајући у виду да је 2/3 становништва национално оријентисано. Томе је крива њихова апсолутна политичка аутистичност и свест да изборе не могу добити без националних странака.

Наиме, аутистичност се огледа у њиховом беспоговорном ослањању на Запад и неодговорним конструкцијама које пре свега нису  чињенично тачне и стога немају упориште у народној већини. То су: Србија је крива за ратове деведесетих, у Сребреници је био геноцид, аминовање француско-немачког плана за КиМ уједно веома индолентан надстав о КиМ као о готовој ствари, аутизам у погледу изборних услова који су им такође били познати па је тако одједном постало ок изаћи на изборе док то скоро није било ок.

Ја бих казала да су тиме подсвесно ушли у коалицију са влашћу. Што се тиче ове друге стране (власти) о њој бих могла писати данима али то нам у конкретном смислу ништа неће помоћи. Александар Вучић је мајстор у завађању народа и његова власт се претежно заснива на томе. Пример за то је организовано довођење бирача из Републике Српске што је несумњиво дно политичког неморала. О људима који су као бирачи учествовали у томе је сувишно говорити јер њихова свест не допире даље о парамецијумске. Ако су гладни, могла бих да разумем али 100 евра не помаже ни за шта.

Проблем је у томе што прозападна опозиција у својој немоћи да прикрије претходно пристајање на нерегуларне предизборне услове криви браћу западно од Дрине и директно саучествује у завађању унутар истог народа. Ово је, по мени, само доказ да међу њима нема суштинске разлике, како у програму, тако и у делима. И зато ће национално освешћени, уколико је стани-пани, гласати пре за Вучића него за њих.

Да би се то променило, прозападна опозиција, уколико стварно жели освојити власт, мора променити људе, односно довести на своје чело одговорне особе.То је такође основни разлог ради ког је групација МИ добила гласове. А дотле ћемо гледати СНС.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас