Ја сам Рахима и тражим Србина који нас је спасио!

RAHIMA

Рахима Хамзић, Бошњакиња родом из Грачанице у Босни и Херцеговини, огласила се путем друштвених мрежа тражећи Србина који је њу и још троје људи спасао из пакла рата. Наиме, како је написала он их је превезао из бјељинског насеља Букреш све до Сремске Митровице, одакле су даље отишли на безбедно подручје.

“Zovem se Rahima Hamzić. Tražim gospodina srpske nacionalnosti, koji je za vreme rata bio zaksista sa autom crvena zastava 101, u Bjeljini.”, започела је она своју објаву подељену на Инстагам страници “Пријатељство БиХ.СРБ.ХР.ЦГ”.

У даљем току објаве, она је описала ситуацију због које је и данас, 30 година касније, неизмерно захвална неименованом мушкарцу српске националности.

“On je jula meseca 1992. godine spasio nas četvoro muslimana iz mahale Bukreš. Prebacio nas je iz Bjeljine u Sremsku Mitrovicu, rizikujući svoj život”


Прво рат, а онда и сам живот, учинили су да Рахима никада није успела да се захвали свом спасиоцу, те је овим путем пожелела да га пронађе и да му се лично захвали за све што је учинио за њу.

“Ako je preživeo rat i sazna za ovu poruku, obradovala bih se da mi se javi. To je bio čovek a u to vrеme je bilo teško muslimanima pomoći, on je veliki čovek za mene. Radovala bi se da mi se javi”, napisala je ona na kraju objave, koja je u kratkom roku postala viralna na društvenim mrežama, te i sam simbol toga da čovek najbolje vidi srcem i da vredi samo onoliko koliko je spreman da učini za drugu osobu, bez obzira kolika mu opasnost vreba u tom trenutku.

Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас