Јефто Грубор: Куртијев терор – Тотално решење за Србе

Foto: Tanjug/Ivan Radulović

Писао сам више пута, на десетине, аналитичких, непристрасних и транспарентних чланака о ситуацији на КиМ. Али једноставно, као новинар, грађанин и пре свега Србин не могу да останем непристрасан, на оно што Аљбин Курти и његова терористичка „влада“ раде у јужној српској покрајини.

Ово више није питање ни новинарства, ни политике, ни геополитике. Ово је питање живота и смрти  и чист пример мржње и спремности једног човека, његове клике, његових злих поручника и његових налогодаваца да тотално истребе један цео народ. Да обришу сваки траг из историје да је тај народ икада постојао и то наочиглед и уз прећутну подршку целокупне светске заједнице.

Ово ме све подсећа на један пример из не тако далеке историје, када је један човек, заједно са својом кликом и својим поручницима и својим налогодавцима немилосрдно прогонио, деградирао, и убијао један народ, у њиховим милионима, наочиглед и чак уз симпатије светског јавног мњења.

А све је почело наивно и бенигно. Јаким шовинистичким говорима, пребацивањем кривице за све недаће на њих, па је прогресовало, пропагандом са циљем да се тај народ обезљуди, дехуманизује, да се претворе у нешто накарадно, нешто анимално, нешто што није вредно, хуманости и самилости, нешто што није вредно живота. Па им је забрањено да учествују у политичком животу, па су натерани да изађу из свих државних институција,  па им је забрањено да поседују покретнине и непокретности, па им је забрањено да купују и продају, па су стављени у гета и политика тоталне сегрегације је строго инплементирана. Затим су неправедно и без доказа оптужени за тероризам и убиство, где је државно организован погром као реперсалија убио на стотине њих, без правних последица за починиоце. Онда су константно хапшени, малтретирани и убијани. Да ли вас то на нешто подсећа?

Да ли исту ту политику коју је спроводио Адолф Хитлер и његови нацисти, данас спроводи Аљбин Курти и његова секта нациста и србомрзаца, уз отворену или суптилну подршку дела или целокупне међународне заједнице?

Политика, па ни пропаганда Куртијевог нацистичког режима се не разликује много од оне Хитлерове и Гебелсове. Србе медијски демонизују, окријвљују за све, исмејавају, хапсе и малтеретирају, без повода и налога, храбри шиптарски специјалци – јунаци, упадају са дугим цевима у забавишта, домове здравља, школе где малтетирају децу и старце, сегрегирају Србе у гета, бране им да поседују некретнине, земљу и друга добра, натерали су их да напусте све инситуције, бране им валуту, да не могу да купе нити да продају, убијају Србе без повода и без санкција, окривљују Србе за тероризам без доказа.

Видите ли негде разлику? Не? У праву сте, не видите је, зато што је нема и зато што не постоји. Све то само зато што су Срби, што су верни својој држави, што живе на својим огњиштима, што су своји на своме и што не желе да продају своје идеале, свој народ и своју веру, Куртију за вечеру.

Доста је било лепих речи и политичке коректности, време је да ми Срби и они који нас воде, погледамо истини у очи и да видимо да Курти спроводи исто над Србима, што је Хитлер до 1940. спроводио над Јеврејима. Политику апсолутне дехуманизације и сегрегације. А сви знамо какву је политику Хитлер спроводио од 1941. до 1945. И Курти ће исту ту политику спроводити само када буде имао тих могућности и дозволу за то од својих господара. Па доказе о томе имамо преко такозване ОВК и њихових кампова и логора смрти и кућа за вађење органа а сви знамо ко им је то дозволио и ко их је обучавао и наоружавао.

Куртијева политика је ништа друго но тотално решење за Србе на простору наше јужне покрајине. А ми се само правимо глуви и слепи, као што су то 1930. и 1940. радили Јевреји који су живели ван Немачке, а поготово они који су живели ван Европе.

Ми као народ, морамо да направимо концензус, шта нам је битније, Европске интеграције, интеграције у багру која нас је сваком приликом убијала и која је над нама у двадесетом веку починила два геноцида, док нас назива геноциднил народом, или наш народ, наш национални, духовни и економски препород, кроз идеје национализма, суверености и православља.

Избор је пред нама, неће проћи дуго времена, пре него што се то тотално решење прошири са тероторија наше јужне покрајине на остатак Србије. Сви знамо ко то пропагира и ко стоји иза тога. Курти и њему слични, а било их је и биће их још, су ништа друго но извршиоци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас