Јоаникије за Тањуг: Није било речи о отказивању, за нереде одговоран Ђукановић

Joanikije

Kако је рекао, Влада Црне Горе је њему и патријарху Порфирију, после дужег саветовања, а да се не би десило неко зло, обезбедила хеликоптер да оду на Цетиње.

ЦЕТИЊЕ – Митрополит црногорско-приморски Јоаникије изјавио је данас, у ексклузивном интервјуу за Тањуг, да се ниједног момента, уочи његовог устоличења на Цетињу, није помишљало о отказивању тог чина, додајући да иза свих непријатности и нереда стоји председник Црне Горе Мило Ђукановић.

„Није било померања, нити било каквог отказивања у ноћи између 4. и 5. септембра“, рекао је митрополит.

Врло брзо потписивање Темељног уговора

Врло брзо ће доћи до потписивања Темељног уговора између Српске православне цркве и Владе Црне Горе, истакао је митрополит Јоаникије.

Он је, одговарајући на питање када може да се очекује потписивање Темељног уговора, рекао да је најважније да дијалог тече и да ће се радити на томе.

Био сам у контакту с премијером, али не кад је полетео хеликоптер

Митрополит црногорско-приморски изјавио је да је уочи устоличења био у контакту са црногорским премијером Здравком Kривокапићем, али не у моменту када је кренуо хеликоптером на Цетиње.

Митрополит је испричао да му је само јављено да је хеликоптер спреман за полетање, да ће све бити безбедно и да је манастир заштићен од демонстраната, који ометају чин устоличења.

Танјуг 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас