Јунак „Мућки“ стиже у Србију: Бојси одушевљен што добија држављанство

image_2021-09-07_184447
Британски глумац Џон Чалис, популарни Бојси из серије „Мућке“, изјавио је да је одушевљен тиме што га воле у Србији и да се осећа веома блиским српским народу јер нас „комедија зближава“. Чалис је рекао да је поносан због тога што ће добити српско држављанство и захвалио се Горану Весићу на том предлогу.

Популарни глумац је рекао да би било сјајно ако би документарац који је направио о Србији помогао у популаризацији наше земље.

„Горан Весић је сматрао да треба да ме награди тако што ћу добити држављанство Србије, због чега сам јако поносан. Једва чекам да се вратим и могу само да охрабрим људе да посете Србију и доживе оно што сам ја доживео. Видимо се“, рекао је популарни Бојси за телевизију Прва, наводи се у саопштењу Градске управе.

Додао је да планира да направи још један документарни филм или напише књигу о Београду.

У саопштењу се наводи да је заменик градоначелника Београда рекао да је са британским глумцем разговарао о промоцији Београда на тржишту Велике Британије.
„Идеја је да се направи кампања на друштвеним мрежама. Бојси мисли да би требало да доведе десетак познатих људи из Британије који би снимили своје спотове из Београда. Спотови у којима они позивају своје земљаке да посете Београд презентовали би се на друштвеним мрежама. Разговарали смо о читавој кампањи, тако да мислим да ћемо је остварити“, навео је Весић.
Подсетио је да је Бојсија упознао када је први пут дошао у Београд и да му је том приликом показао српску престоницу.
„Из тог боравка створен је филм „Бојси у Београду“, који је био добра промоција Београда и Србије у Великој Британији. Имамо доста страних туриста, али немамо из Британије, и сигурно ћемо учинити нешто у наредном периоду да Британцима приближимо Београд“, истакао је Весић.
Навео је да је Бојси много промовисао Србију, те да му је предложио да у знак захвалности постане српски држављанин.

„Верујем да је то такође добра промоција за Србију, с обзиром на то да су јунаци из серије „Мућке“ веома популарни у Енглеској, а чак и Енглези не могу да верују да у свету постоји место где је та серија омиљена“, рекао је Весић.
Додао је да је позвао премијерку Србије Ану Брнабић која је, како каже, то прихватила и заложила се да глумац добије држављанство.
„Лично ћу му предати пасош када дође у Србију. Сада је само у питању техничка процедура“, рекао је Весић.
Глумци серије „Мућке“ откупили су сценографију серије идеја је да се та сценографија пренесе у Београд, да дођу сви глумци из серије који су живи и да Београђани могу да разговарају и сликају се са њима, каже Весић.
„Ту сценографију бисмо поставили негде у граду и то би трајало неких петнаестак дана. То припремамо за пролеће када ће доћи и Бојси. Верујем да ће то сигурно бити атракција и очекујем да ће велики број људи желети да виде и да се сликају у оригиналној сценографији ове популарне серије“, рекао је Весић.

У саопштењу се наводи да је амбасадорка Србије у Великој Британији Александра Јоксимовић истакла да је приликом предаје докумената који се односе на добијање држављанства имала прилику да се сретне са Џоном Чалисом који је, како каже, био веома узбуђен целим догађајем.
„Рекао је да никада у животу није доживео такву част да добије почасно држављанство и да веома воли Србију. Он константно ради на промоцији наше земље и том приликом настао је снимак са аутомобилом на коме су брендиране таблице именом Србија“, рекла је Јоксимовић.
Навела је да су за ову тему заинтересовани и у самој Великој Британији па су тако, додала је, „Сандеј мирор“ и „Дејли мејл“ објавили вест о његовом почасном држављанству.
„То је била веома добра идеја коју је господин Весић изузетно добро препознао и мислим да је важно да одржавамо пријатељство са људима који препознају Србију као пријатеља и спремни су да употребе своју популарност да промовишу нашу земљу“, рекла је Јоксимовић, додаје се у саопштењу, пренео је Танјуг.

Спутњик 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас