Јутјуб уклања све антиваксерске садржаје

image_2021-09-29_205516

ВАШИНГТОН – Платформа Јутјуб је саопштила да је суспендовала све видео записе који садрже дезинформације о вакцинама које се тренутно у употреби и које су одобриле локалне здравствене власти или Светска здравствена организација, што је проширење раније одлуке која се односила на вакцине против корона вируса.

Како пише Вашингтон пост, позивајући се на потпредседника Јутјуба за питања глобалног поверења и безбедности Мета Халприна, компанија Алфабет, која је власник платформе, забраниће и познате активисте који се боре против вакцина, а то ће учинити укидањем неколико налога, преноси Ројтерс.

Јутјуб је саопштио да ће бити уклоњени канали који су повезани са истакнутим противницима вакцинације, укључујући Џозефа Мерколу и Роберта Ф. Кенедија млађег, а мера представља проширење већ постојеће политике која се односи на употребу вакцине против корона вируса, преноси Танјуг.

Овај потез долази пошто су Јутјуб и други технолошки гиганти, попут Фејсбука и Твитера, критиковани због тога што не чине довољно да зауставе ширење лажних информација на својим интернет локацијама.

(Политика)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас