Како је настала британска империја („Тамна страна демократије“)

viber_image_2021-10-19_18-41-29-897

Британска империја је некада имала површину од 30 мил.квад.кил.у којој је живело скоро 460 милиона људи. У периоду од око 300 г. Енглези су широм Америке, Индије, Африке, Аустралије, Индонезије, Тасманије, Kине и др. убили на десетине милиона људи. По неким проценама преко 100 мил. путем етничких чишћења, масакра, глади, болести, конц. логора, итд. Главни џелати били су краљеви, грофови, војводе, барони, маркизи, лордови, генерали и високо свештенство.

Сем што су родоначелници нацизма (Томас Kарлајт, Хјустон Чембрлен, Дзејмс Хант, Kарл Пирсон), први биолошки напад у историји починили су Енглези над Индијанцима -Малим Богињама.У свим акцијама убијено је око 15мил људи.

Прва етничка чишћења у Европи су извели опет Енглези. 1290 и 1366 г. Само у Индији су за један век убили путем глади између 12 и 29 мил. људи. 1943.  У Бенгалу су изазивањем глади убили око 3мил. људи.

Kроз Британске конц. логоре страдало је неколико мил.а црначке жртве нису бројане.

1919 г. је извршен масакр у провинцији Пуњаб – Индија, где је пук. Регинал Дујер за само 10 мин убио преко 1000 ненаоружаних демонстраната. Од стране Дома Лордова је сматран херојем. Негде 1780 г. у Аустралији је живело око 300 000 Абориџана.

Британци су се досетили, па су своје осуђенике, проблематичне људе, насељавали на тим просторима. Тамо су вршена масовна убиства Абориџана, па их је негде 1920. остало око 60 000.Један од најсуровијих злочина Британци су починили над децом. Убијали су их на све могуће начине.

Најсуровији су били спаљивање живих и вешање. Током XVI века, мало је познато да су Енглези били,, Вешачи своје деце „. Лондон је носио назив Град Обешених“. Од 1509 – 1547 г. обешено је 72000 људи,највише мале деце. Наиме, да би сузбили сиромаштво,Британци су сву децу бескућнике, за крађу хлеба и сл. масовно вешали. То је трајало све до 1908 г. када су донели закон да се деца испод 16 г. не могу вешати. У том периоду вешали су децу свих узраста.

Наравно треба поменути огромну подршку Енглеза антисрбском покрету KПЈ, и као једни од највећих заговорника и учесника НАТО бомбардовања 1999 г.Тада је у Србији убијено око 3500 људи од којих 79. деце. Бројни злочини Британаца се и дан данас прећуткују. Никада се нико од њих није јавно извинио за такав геноцид, или вратио огромне количине опљачканих вредности. Дан данас, велики број Британаца поносно истиче своју историју!!!

Ману, Михаел – Тамна страна,, Демократије „

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас