Како се Мираш одрекао Цетиња (ФОТО)

🤮МИРАШ НУДИ 1985.Г. СВОЈЕ ЦИНКАРОШКЕ УСЛУГЕ КОМУНИСТИЧКИМ ВЛАСТИМА У ВЕЗИ МИТРОПОЛИТА ДАНИЛА ДАЈКОВИЋА А СА ЦЕТИЊЕМ НЕ ЖЕЛИ ДА ИМА БИЛО КАКВЕ ВЕЗЕ !!! Јован Маркуш

Мираш Дедеић, „поглавар“ непризнате Црногорске православне цркве, одрекао се Цетиња још давно, иако га данас са својим присталицама „брани“ од „окупације“ и „цркве Србије“. Такође, показао је колико је спреман да сарађује са тадашњим комунистичким властима у потказивању тадашњег митрополита Данила.

То се види из писма које је Мираш Дедеић 11. фебруара 1985. године упутио тадашњем потпредседнику СИВ Божидару Тадићу, а објавио га је публициста Јован Маркуш на свом Фејсбук профилу.

„Желио сам да се сретнем поново са Вама, није ми се пружила прилика због Ваше презаузетости. Желим да Вас известим да сам поново у иностранству наставио рад на прикупљању историјске грађе о Црној Гори.

Уколико Црногорску академију интересује грађа из историје Црне Горе, Србије, Далмације и Албаније, могао бих им помоћи уколико желе моју сарадњу, наравно уз новчану надокнаду, јер су микрофилмови и ксерокопије изузетно скупи. За Ваш научни рад, уколико је потребна моја помоћ, ја сам Вам на располагању“, пише Дедеић.

Поента писма, ипак је у пост скриптуму.

„П. С. Са Цетињем немам нити желим имати било какве везе, а о цетињском владици припремам рад из кога ће се обелоданити његова личност“, одриче се Мираш црногорске престонице и нуди да поткаже тадашњег владику комунистичким властима.

Спутњик 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас