Kијев предлаже нови назив за земљу

Кијев

Портпарол украјинске делегације у Kонтакт групи за Донбас Алексеј Арестович сматра да украјинска држава треба да промени назив и то у – Русоукрајина.

„Треба им отети бренд ‘руски’на крају крајева. Борим се за то да рат назовемо на исправан начин – рат Руса и Русије“, навео је Арестович у интервјуу за емисију на Ју-тјубу.

Он додаје да би променио назив државе, да би је назвао Русоукрајина.
„Ја бих променио назив државе у Русоукрајина, двојни назив бих дао. Радимо на томе. То би затворило ту тему на крају крајева“, рекао је Арестович.

Украјина јесте Kијевска Русија, а Руска Федерација тешко да може да претендује на то наслеђе“.
Арестович, који је и саветник шефа канцеларије украјинског председника, тврди и да председника Владимира Зеленског „мрзе“ у Kремљу, јер Москва, како каже, није успела да га сломи иако је то очекивала.

Према његовим речима, из Москве стижу различити сигнали, између осталог и о томе да Зеленског у Kремљу мрзе „из дубине душе и искрено“.

„Јасно је и због чега“, каже Арестович и додаје да су у Москви мислили да ц́е га, с обзиром да је глумац, лако сломити.

„Али, нису успели ни на који начин. Председник се држи чврсто… Агенду СНБО (Савет за националну безбедност и одбрану) у потпуности формулише председник, укључујуц́и Медведчука (лидер проруски настројене „Опозиционе платформе – за живот“ ) “, рекао је Арестович у интервјуу за Ју-тјуб емисију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас