Кина званично прогласила Џорџа Сороша „глобалним терористом“: „Он је Сотонин син“

SOROS I KINA

Кинеска комунистичка партија означила је глобалисту милијардера као „најзлобнију особу на свету“

Кинеска комунистичка партија (КПК) је то објавила у државним медијима које контролише кинеска влада, где је Сороша означила као „сина Сотоне.“ КПК оптужује Сороша да финансира анти-кинеску пропаганду покушавајући да унесе своју глобалну агенду.

У чланку, објављеном у гласнику КПК Тhe Global Times, Сорош се оптужује за финансирање затвореног власника и издавача хонгконшких новина Јиммија Лаија. Наводи се да Сорош финансира Лаија за промоцију протеста против Пекинга, посебно демонстрација 2019. Чланак под насловом „ Овај глобални економски терориста буљи у Кину! “, тврди да Сорош и његова организација Human Rights Watch коју финансирају Фондације за отворено друштво, воде кампању за ширење „гласина “против Кине.

У коментару Global Times истакнуто је да jе 91-годишњи амерички пословни тајкун у завери са оснивачем Епла (Apple) Даили-а Јиммијем Лаијем покушао покренути „обојену револуцију“ у Хонг Конгу 2019. Чланак је такође описао Сороша као „најопакију особу на свету “и„ Сотониног сина“.

Неколико других кинеских веб страница поново је објавило чланак, а медијске публикације у Хонг Конгу и Тајвану су га последњих дана увелико цитирале, према Press ТВ -у. Global Times је претходно истакао Сорошеву улогу у изазивању „обојених револуција“ у Африци, Источној Европи, и југоисточној Азији.

Заузврат, Сорош је кинеску економску политику назвао антитранспарентном и отворено одвратио америчке компаније од улагања у Кину.

Сорош је недавно написао објаву за Wall Street Journal у којој се каже да је недавно улагање у заједничке фондове Black Rock-a, са седиштем у Њујорку, од 6,7 милијарди јуана (1 милијарда америчких долара) у Кини „трагична грешка“, и да би вероватно изгубили новац који припада клијентима менаџера имовине. „Иницијатива Black Rock угрожава интересе националне сигурности САД -а и других демократија, јер ће новац уложен у Кину помоћи у јачању режима предсједника Ксија“, написао је Сорош, који је шеф Open Society Foundations групе .

У јуну је полиција Хонг Конга ухапсила пет руководилаца Apple Daily и Next Digital-а ,матичне групе листа, – због завере са страним снагама ради угрожавања националне безбедности током рације.

Полиција је саопштила да је више од 30 чланака објављених у медијима од 2019. године у којима се позива на иностране санкције против лидера Кине и Хонг Конга прекршило закон о националној безбедности. Оснивачу Apple Daily -а одређен је притвор због учешћа у илегалним окупљањима док се суочава и са суђењем због угрожавања националне безбедности. Остали су ослобођени уз кауцију и нису им наплаћене казне.

Замрзнуто је и око 18 милиона хонгконшких долара (2,3 милиона америчких долара) у вези са новинама.

У јуну 2019. у Хонг Конгу су почели невиђени антивладини протести због предложеног закона о изручењу.

Касније је закон одложен под притиском демонстрација, али се бурни протестни покрет наставио у наредних неколико месеци и постао све насилнији, угрожавајући животе и имовину грађана. Од тада су демонстранти захтевали потпуно отцепљење Хонг Конга.

Пекинг каже да су Сједињене Државе и Британија распиривале пламен немира у полуаутономном чвору подржавајући сепаратистичке демонстранте. Хонг Конг се вратио из британске под кинеску власт 1997. године. Амерички писац и аналитичар Валт Перето рекао је у среду да Сорош финансира пројекте дизајниране да постигну „де факто распад националног суверенитета у целом свету“: 

„„Некада познат као менаџер хеџ фондова, а сада филантроп, Сорош је повезан са највећим светским креаторима новца и редовно усмерава новац од оних са врха глобалних финансија у пројекте осмишљене за реструктурирање глобалног друштва на начине који су корисни заговорницима масовне депопулације и глобалну тиранију.

Сорош вероватно има приступ инсајдерским информацијама које гарантују финансијски успех у његовим улагањима у замену за финансирање глобалистичких пројеката друштвеног инжењеринга“, рекао је он. „Ова шема функционише као тампон између стваралаца новца и финансирања њихових глобалистичких иницијатива без јасне директне везе. “

Аналитичар је додао да је „Сорош у последњих неколико деценија финансирао многе пројекте, покрете, програме и иницијативе осмишљене да постигну отворене националне границе и де факто распад националног суверенитета у целом свету“.

„Ова„ размирица “између Сороша и кинеске владе углавном је одвлачење пажње које фаворизује обе стране на више начина“, рекао је он. „Одвлачи пажњу од све веће цензуре информација заснованих на доказима и промоције произведених глобалистичких наратива и пројеката друштвеног инжењеринга“.

„Ове међусобне размене између Сороша и кинеских државних званичника помажу да свет остане подаље од горућих питања попут геноцидне природе глобалне операције Ковид-19, тероризма који је изазвао кретање људи углавном са„ глобалног југа “ на Запад, ционистичке хегемоније над западним владама укључујући САД, и повећаном интернетском цензуром информацијама заснованих на доказима у корист јачања произведених „службених“ лажи и дезинформација “, рекао је аналитичар.

Аутор:  Jay Greenberg 

Превела са енглеског Наташа Станојловић

NEON NETTLE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас