Ко ће бити нови премијер и ново-стари министри?

Foto: Promo

Председник Србије, Александар Вучић, најавио је формирање нове Владе до 15. марта, али до сада су консултације о саставу владе, кандидатима за премијера и министре, као и председника парламента, још увек на почетку. Из владајуће странке поручују да коначан распоред у Немањиној 11 има само председник Србије.

Што се тиче кандидата за премијера, спекулише се о Милошу Вучевићу који је председник СНС-а, министар одбране и потпредседник Владе Србије и Синиши Малом који је први човек српских финансија, док се такође не искључује могућност да Ана Брнабић остане на тој функцији због својих веза на Западу.

Дневни лист Данас лобира за министарку енергетике и кажу „да ради незамерања у напредњачким редовима, добијемо неког другог премијера, боље рећи нову премијерку. А то би могла да буде министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић.“

Највероватнији кандидат за министра спољних послова је Марко Ђурић, док Братислав Гашић готово сигурно остаје на позицији потпредседника Владе и министра унутрашњих послова. Ивица Дачић је вероватни кандидат за место министра одбране. Исто тако се очекује и да Александар Вулин бивши шеф БИА добије министарску позицију у Влади Србије.

Постоје различите спекулације о новим члановима владе, укључујући Татјану Мацуру, Милана Стаматовића и Милицу Ђурђевић Стаменковски.

Конституисање београдског парламента такође ће утицати на избор нових чланова владе, а „Ми глас из народа“ могао би добити значајно место у влади Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас