Комшић у Шведској понижава Роме, да би сатанизовао Србе

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Komsic
Муслимански чланови Предсједништва Жељко Комшић и Шефик Џаферовић на вечери коју је организовао Стефан Лофвен, премијер Шведске за земље учеснице Међународног форума о Холокаусту који се одржава сутра у Малмеу, наглашено је порекао геноцид над Ромима у Независној Држави Хрватској.

 

Пошто је главна намјера да се убиства ратних заробљеника 1995. године у Сребреници никако не ставе у раван са Покољем, односно злочином геноцида над Српским народом у Другом свјетском рату, Жељко Комшић то назива “злочинима”. И то како слиједи (цитирамо):

“Подсјетио је да је геноцид почињен над Јеврејима, током постојања квисилншке Независне Државе Хрватске, као и злочини почињени над Србима и Ромима, али и бројним политичким противницима тог режима, оставио несагледиве посљедице и показао колико људски ум може бити опасан и зао.”

Роми, који су готово потпуно истребљени са подручја Независне Државе Хрватске, што је чињеница коју не спори ни актуелни предсједник Хрватске Зоран Милановић. Но, Милановић и Комшић имају, ако ништа, једну заједничку политику: Изјављују да се Јеврејима десио геноцид, али Србима не!

Јад Вашем; ФОТО: Снимак екрана

Потпуно се сада разоткрива уопште поријекло идеје да се дешавања из јуна 1995. године у Сребреници називају геноцидом. Циљ је народ који је претрпио истински геноцид оптужити да је геноцидан, а онда, као у случају Жељка Комшића, трвдити да се у Другом свјетском рату Покољ заправо није ни десио. Да је геноцид над Србима био свега “злочин”.

Дехуманизација Српског народа је први корак у ускраћивању основних колективних и индивидуалних права гарантованих Повељом УН, као што се чини у Хрватској и Ефбиху, а затим се прелази на физичко истребљење. Зато се на ове болесне изјаве и отворену рехабилитацију усташтва не смије остати нијем.

Уколико Ромске организације и разни други “невладин сектор” преобимно накоћен по Дејтонској творевини не буде ујутру и за вријеме конференције у Шведској Жељка Комшића осудио и позвао на извињење Ромима, биће свима још јасније зашто је Валентин Инцко покушао да наметне вербални деликт против одлука Хашког трибунала Србима.

 

Остатак ревизионистичког неоусташког саопштења Жељка Комшића: Антисемитизам није у реду, антисрбизам је пожељан

Том приликом предсједавајући Комшић је изјавио да је Холокауст као јединствен и системски планиран злочин против једног народа – Јевреја, оставио трајне посљедице на друштво у којем живимо.

Подсјетио је да је геноцид почињен над Јеврејима, током постојања квисилншке Независне Државе Хрватске, као и злочини почињени над Србима и Ромима, али и бројним политичким противницима тог режима, оставио несагледиве посљедице и показао колико људски ум може бити опасан и зао.

Предсједавајући Комшић истакао је да је то створило обавезу да се боримо против свих облика идеологија које почињу на мржњи, сегрегацији и нетолеранцији.

  • “Нажалост, и новија хисторија памти страдања и злочине који су се десили у Босни и Херцеговини током деведесетих. Геноцид почињен у срцу Европе, у Сребреници, који је однио велики број жртава, још једном је показао да велике злочиначке идеологије нису прошлост, већ и садашњост”, нагласио је предсједавајући Предсједништва БиХ.

-” Међународни форум посвећен сјећању на Холокауст и борби против антисемитизма прилика је да као лидери земаља из којих долазимо размјенимо искуства и пошаљемо јасне поруке. Нажалост, фашизам и антисемитизам јачају свугдје у свијету и потребно је благовремено дјеловати како бисмо заједничким снагама спријечили њихово ширење” – поручио је предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић.

Извор: ФРОНТАЛ

 
Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас