Коста (14) виновник масакра на Врачару оцењен у Тиршовој: Паметан, васпитан и амбициозан

Фото: Скриншот

Дечак Коста К. (13) који је јутрос у Основној школи „Владислав Рибникар“ усмртио осморо ђака и једног радника обезбеђења и ранио шест особа, у Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој 2021. је године оцењен као веома паметан, васпитан, морално и етички оријентисан и амбициозан.

Наиме, Коста К. је у школи глуме 2021. године имао инцидент, када га је други дечак ударио лактом у уста.

У Тиршовој је тада, поред психолошке помоћи урађена и психолошка евалуација, којом је оцењено да је са дечаком све у најбољем реду, те да је изузетно паметан. Био је заинтересован за астрофизику и када је упитан чиме жели да се бави, рекао је управо астрофизиком, а како се сазнаје тренирао је карате и кошарку.

Коста К. је данас у јутарњим часовима наоружан са два пиштоља и четири Молотовљева коктела ушао у своју школу, из пиштоља убио осморо ђака и радника обезбеђења и ранио шесторо ђака и наставницу историје.

Он, по Закону о малолетним учиниоцима кривичних дела и кривично-правној заштити малолетних лица, није кривично одговоран, јер нема навршених 14 година. Његов отац Владимир К. (48), чији су пиштољи, задржан је и сумњичи се за кривично дело тешка дела против опште сигурности.

Оцу дечака који је починио масакар одређено задржавање: Сумња се да је извршио кривично дело Тешка дела против опште сигурности

Уленик седмог разреда ОШ „Владислав Рибникар“ Коста К. (13), који је јутрос хицима из пиштоља усмртио осам ученика и ученица, као и радника обезбеђења, а шест ученика и ученица, као и наставницу тешко ранио, није кривично одговоран.

Према Закону о малолетним учиниоцима кривичних дела и кривичноправној заштити малолетних лица, Коста К. је кривично неодговоран јер нема навршених 14 година живота.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду оцу овог дечака Владимиру К. (48) одређено је задржавање до 48 сати због сумње да је извршио кривично дело Тешка дела против опште сигурности.

Претходно су на лицу места увиђај обавили дежурни заменици јавног тужиоца Одељења за општи криминал и Одељења за малолетнике Вишег јавног тужилаштва у Београду, који су наложили да се у присуству радника Центра за социјални рад од Коста К. узме изјава и да се обави лекарски преглед, након чега ће Центар одлучити које ће мере из своје надлежности даље предузети.

Такође је наложено да се од Косте К. узме крв ради токсиколошких анализа, како би се утврдило да ли је у време извршења кривичног дела био под дејством алкохола, наркотика, односно других психоактивних супстанци.

Испитују се све околности овог случаја, како је дошао до пиштоља, као и мотиви овог гнусног злочина, преносе Новости.

Виши јавни тужилац у Београду Ненад Стефановић у своје име и у име целог колектива ВЈТ изражава овом приликом најискреније саучешће породицама настрадале деце и радника школе.

ИЗВОР: ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас