КРАЈ РАСПРАВЕ ЧИЈИ ЈЕ НИКОЛА ТЕСЛА? Спровео мали експеримент да докаже порекло чувеног научника, огласили се и Хрвати

Фото: Википедија

Аутор који стоји иза Инстаграм профила @географијица урадио је један мали експеримент који ставља тачку на било коју расправу о томе чији је Никола Тесла. Наиме, он је претражио Википедију на свим европским језицима, укључујући све европске државе и испоставило се да свуда стоји да је Тесла српски научник и проналазач, сем на хрватској Википедији која наводи да је он хрватских научник и проналазач али српског порекла.

– Иако мислим да сви знају и да дилеме нема ко је био Никола Тесла, али због сталних расправа ко је он у ствари био, дођох на идеју да претражим википедију на свим европским језицима, свих европских држава и ево резултата – стоји у опису поста.

– Рођен је на територији Војне Крајине, од оца православног свештеника, не може бити Хрват и престаните се глупирати. Православни Хрвати не постоје, док католички Срби и те како постоје, чак су и грлатији од правих Хрвата – гласи коментар са највише лајкова.

Многи су се чудили зашто се и даље о томе расправља а чак су и неки Хрвати писали како Тесла нема везе са Хрватском.

– Нико, али нико у Хрватској не тврди да је Тесла Хрват. Он је припадник српске мањине у Хрватској, у Хрватској се родио и проживео готово четвртину свог живота. Тесла је недвосмислено рекао да је једнако поносан на своје српско порекло и хрватску домовину. Трагедија је да човека који би требао бити симбол сарадње наша два народа и наше две државе, генијалац који никако не припада ни само нама ни само вама, данас користимо за безумна препуцавања. Поздрав из Загреба! – написао је један Загрепчанин.

– Ни Хрвати не мисле да он има везе са Хрватском. То причају будале које мисле да ће тако да нас изнервирају – додао је други коментатор.

Извор: Нова

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас