Култивисање генерација размажених, незрелих и неспремних без одговорности

Принтскрин/Н1

У савременом свету, у контексту васпитања, нагласак се све више ставља на тренутно задовољење потреба деце, уместо на развој дубљих моралних вредности и способности суочавања са стварношћу. Овај тренд ствара генерације младих људи који се често суочавају са недостатком емпатије, одговорности и способности за решавање животних изазова. На овај глобални изазов указао је Драган Вукадиновић на друштвеној мрежи „Икс“.

„Добар комад узрока деградације наше цивилизације лежи у вишедеценијском системском одгајању размажених, незрелих и неизграђених деришта које учимо да су њихова осјећања важнија од чињеница, да имају неограничена права у животу и никакве одговорности, да им је неко нешто дужан и да се смисао њиховог постојања на овом свијету састоји у задовољавању свињских нагона. И не само да их се тако одгоја, него их се подстиче да креште, урлају, ваљају се по поду, ударају, разбијају, линчују, пријете и зову полицију сваки пут кад неко уради или каже нешто што вријеђа њихова осјетљива осјећања.

Створили смо армију осмогодишњих дјечака у тијелима одраслих особа, који кроз дјетињи мозак који се никад није сусрео за животом и његовим изазовима тумачи свијет, те настоји и нас остале приморати на ултимативно прихватање и слијеђење његовог блентавог дјечијег погледа.

Престаните се глупирати и уозбиљите се. Свијет је суров. Он није сигурно мјесто гдје вама требају бити обезбијеђени услови да вас нико никад не повриједи, оштети или не удовољи вашој жељи, нити ће он то постати кад урлате и чупате се за косу сваки пут кад нешто није по вашој вољи. Преузмите јебену одговорност за властити живот.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас