Курти: Ако не победи Ђукановић отвориће се пут нестанку црногорске нације

Foto: Screenshot Youtube

Премијер Косова Аљбин Курти је казао да је забринут због предсједничких избора у Црној Гори и поручује да ће се уколико у недјељу на предсједничким изборима побиједи противкандидат актуелног предсједника Мила Ђукановића отворити пут нестанку црногорске нације.

“Са међународног аспекта, тренутно најзабрињавајуц́е питање су предсједнички избори у Црној Гори. Заиста сам забринут због тих избора. И зато што сам ја одатле, али и зато што ц́е, ако побиједи противкандидат актуелног предсједника, отворити пут нестанку црногорске нације”, казао је Курти у емисији Рубикон на ТВ Клан Косова.

Тачније, упозорава косовски премијер, побједа било ког другог просрпског и проруског кандидата (јер се понекад чини да постоји конкуренција да се докаже да ли је више просрпски или проруски), имајуц́и у виду и парламентарне изборе у јуну и предстојец́и процес пописа, означиц́е сљедец́у побједу Српске православне цркве у Црној Гори, и као посљедица тога Црна Гора може да настави да буде Црна Гора као државна структура, али ц́е црногорски народ остати мањина у сопственој држави, и престати да буде Црна Гора какву познајемо.

“Забринут сам, јер је Црна Гора сада земља толеранције, а побједа просрпског, проруског кандидата охрабриц́е Кремљ, јер је то управо она врста побједе која је Русији и Србији потребна у региону, да територијална неповезаност Албаније и Хрватске”, нагласио је он.

Курти вјерује да ц́е посљедице бити огромне те да се нада да се ово нец́е догодити.

“На основу података које имам, постоји нова група младих свештеника – српских и руских – чија је мисија да изграде православну цркву која представља Србе у читавом региону, што је само још један назив за „Српски свет“ и „Велику Србију“. Стога ц́у ове недјеље помно пратити изборе у Црној Гори, са стрепњом као никада до сада”, рекао је он између осталог.

Извор: m.cdm.me

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас