„Курти игнорисао све захтеве и стално се извлачи“: Бивши изасланик САД за дијалог Београда и Приштине

Foto: Sean Gallup/Getty Images

Бивши изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел изјавио је данас да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти „човек од кога су ЕУ, НАТО и обе стране у САД затражиле да се одрже избори на северу КиМ и да се оснује Заједница српских општина (ЗСО), као и да се одустане од једностраних акција’, што је он све игнорисао“.

Коментаришући посету америчких сенатора Дин Шахин и Питера Велча Приштини, где су се данас састали са председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи и Куртијем, он је изразио наду да су сенатори изнели примедбе и захтеве Запада Куртију, преноси Танјуг.

„Где можемо пронаћи транскрипт примедби двоје сенатора док су разговарали са Аљбином Куртијем. Морамо да будемо јасни о томе ко је Курти. Он је човек од кога су ЕУ, НАТО и обе стране у Америци затражиле да се одрже избори на северу, покрене Заједница српских општина и одустане од једностраних акција. Он је све игнорисао. И стално се извлачи. Надам се да су сенатори изнели ове важне тачке док су стајали поред њега“, написао је Гренел на свом профилу на мрежи Икс.

Састанку сенатора, Османијеве и Куртија присуствовао је и амерички амбасадор у Приштини Џефри Ховенијер.

Извор: рт.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас