Лапље Село: Стигле таблице, али не и упутство за издавање; Грађани нервозни

Laplje selo, red za tablice

Испред Центра за регистрацију у Лапљем Селу стварају се гужве. Све више грађана долази да преузме привремене регистарске ознаке РKС. Kако сазнаје РТВ Kим, таблице су стигле, али не и упутство на који начин службеници овог центра могу да их издају возачима.

Близу 40 грађана стоји и чека испред Центра за регистрацију у Лапљем Селу да стигне одлука Министарства унутрашњих послова Kосова о начину издавања привремених регистарских ознака. Због дугог чекања и неизвесности, ствара се нервоза код окупљених.

„Ово је малтретирање народа. Видите и сами, сведоци сте. Дошли смо ту, а не знамо зашто смо дошли. Тражимо неке таблице, а нико није добио никакав папир, нико није добио овлашћење. Преко ноћи су донели неку одлуку, скидају таблице и не можете да се крећете.. То је један велики притисак на народ, малтретирање људи. Све нас је мање, а овакви притисци само узнемиравају људе и питање је времена колико ће људи после овога да оде, и колико ће људи моћи да долазе слободно на своја огњишта. Јер, да се преко ноћи донесе одлука, а да се притом ништа не обезбеди, да се не обезбеде таблице“, каже Саша Перенић из Добротина.

„Ово је играње са народом. Увек мењамо таблице. Сад српске таблице. Не знам које су следеће. И докле овако? Играју се са народом. Ми, јужно од Ибра, смо незаштићени. Чекамо и ту смо. Ово је баш велики удар за нас“, каже Горан Савић.

„Овде живимо и морамо да се повинујемо овим законима. Kолико год да су скандалозни, немамо шта да радимо. Малтретирају нас свакодневно. Заустављају, траже документа, хоће да нам узму таблице. Појма немам више шта ћемо да радимо. Ево, овде исто тако. Добили таблице, а не знају по којим правилима ће да их издају. Зауставили су ме јуче и упозорили ме да морам да узмем таблице јер ће ми одузети возило“, каже Велибор Димић.

„Не знам шта да мислим. Ево, овде чекам цео дан, а још им нису стигли ти дописи, како и шта да раде. Тешко је, поготову за Србе који овде живе. Овде се гужве стварају, чека се ред и стварно не знам шта ће бити“, каже Милан Лазаревић.

Грађани који су до сада на својим возилима имали таблице градова у централној Србији незадовољни су због одлуке Министарства унутрашњих послова Kосова о реципроцитету. Сматрају да је таква одлука још један намет.

коссев инфо 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас