Лидер „Ноћних вукова“ послао снажну поруку српском народу: „Молимо се за многострадало Косово“ (Видео)

Foto: Getty Images

Оснивач и председник „Ноћних вукова“ Александар Залдостанов – Хирург упутио је речи подршке и охрабрења српском народу на Косову и Метохији, за који су се бајкери, заједно са монахињама, помолили у Новодевичином манастиру.

Највећи међународни мото-клуб „Ноћни вукови“ завршио је сезону у Москви за викенд, на дан када Руска и српска православна црква прослављају Покров Пресвете Богородице. Како је за РТ Балкан нагласио Александар Залдостанов – Хирург, овај празник је испунио срца бајкера који су се молили за Русију и Србију.

Датум традиционалног затварања мото сезоне изабрали смо заједно са браћом Србима, који се сада боре на првој линији фронта. Боре се моторима, али чешће голим грудима затварају рупе из којих злокобна тама покушава да уђе у наш руски свет“, рекао је Хирург за РТ Балкан.

Он је навео да је прва станица на дан затварање сезоне Новодевичин манастир, у којем ће се помолити заједно са монахињама.

„Некада давно чудесни Покров Пресвете Богородице заштитио је Константинопољ – подигла се бура и покорила варварске бродове и спасила становнике града од смрти. И од духовне смрти такође. Исто тако и ми данас молимо да Пресвета Богородица отера сву таму која се увукла у Кијев, мајку руских градова, где већ тридесет година води ђавоље, фашистичко коло“, указао је Залдостанов, истичући:

„Молимо се да Покров Пресвете Богородице заштити многострадално Косово од нових варвара. Да се испуне наде народа о обнови духовног и националног јединства, и српског и руског народа.“ 

Игуманија манастира поклонила је Хирургу књигу која је штампана у част 500 година манастира и тражила имена свих вукова како би се монахиње молиле за њих, јер „њихова мисија је јако важна“.

Хирург је, потом, упутио поруку охрабрења српском и руском народу, поредећи Русију са великим мотором.

Како је казао, Русија је огроман мотор који доноси светлост, „на којем се крећемо, загрливши Спаситеља Бога“.

„Крећемо се кроз јаме, кроз пропаст, кроз црне рупе историје горе ка витлејемској звезди. Жарко желим да се сада сви заједно помолимо Пресветој Богородици да у ова тешка времена, у ово недоба, целу нашу Мајчицу Русију покрије својим Покровом, и да помогне у обнови духовног и националног јединства. Исто то желим и нашем братском српском народу. То су биле моје мисли данас док сам стајао и слушао молебан за крај сезоне“, нагласио је Хирург.

Након молебана за братске народе „Ноћни вукови“ су се упутили у свој велики бајк-центар, где су уз разне вратоломије на мотору и музику прославили затварање сезоне.

„Москва је била тесна за наше моторе“, написао је Хирург на Телграму уз видео „Ноћних вукова“ који пролазе руском престоницом.

Оснивач и лидер највећег међународног мото-клуба „Ноћни вукови“ Александар Залдостанов – Хирург је руски патриота и велики пријатељ Срба и Србије.

Председник Руске Федерације Владимир Путин га је 12. марта 2013. године, одликовао Орденом части за изузетне заслуге у патриотском васпитању омладине, учешћу у спасилачким акцијама и доприносу у чувању сећања на хероје Отаџбинског рата.

„Ноћни вукови“ су основани 1989. године, а данас су највећи светски мото клуб, са више од 5.000 чланова у Руској Федерацији, бившим совјетским републикама, Србији, Македонији, Бугарској, Румунији, али и у разним дргим крајевима централне Европе…

Извор: РТ Балкан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас