Лидери Националног окупљања са Захаровом: Одлучно партнерство за неотуђиво Косово

Фото: Двери

Лидери Националног окупљања, Милица Ђурђевић Стаменковски и Бошко Обрадовић одржали су састанак са високом функционерком Министарства спољних послова Русије, Маријом Захаровом. На овом сусрету, разговарало се о кључним питањима односа између Србије и Русије, са посебним нагласком на чврсту подршку Руске Федерације у очувању Косова и Метохије унутар територијалног интегритета Србије.

Председник Двери, Бошко Обрадовић, изразио је захвалност Русији за њихову доследну подршку Србији у међународним форумима попут Савета безбедности УН. Нагласио је важност партнерских односа између две земље те рекао да ће Србија бити поуздан партнер Русије на Балкану, уз обећање да неће приступити НАТО савезу. Додао је да ће односи између Русије и Србије наставити да се продубљују у свим областима.

Председница Заветника, Милица Ђурђевић Стаменковски, додатно је истакла чврсто партнерство Србије са Руском Федерацијом, изразивши захвалност Русији што, упркос томе што је велика светска сила, поштује Србију као равноправног партнера.

Висока званичница Министарства спољних послова Русије, Марија Захарова, изразила је своју дубоку приврженост према Србији. Нагласила је важност тренутка у којем се налазимо и истакла да је кључно да се сви супротставимо злу заједно. Захарова је истакла важност уједињења људи у борби против зла, подвлачећи да је важно да људи сами препознају разлику између добра и зла.

Овај сусрет био је прилика за размену мишљења о историјским везама између Русије и Србије, као и о савременим токовима. Захарова је изразила дивљење снагом и одлучношћу српског народа, посебно у недавној историји, наглашавајући да су Срби пример чврстог става и упорности.

Састанак је закључен уз узајамно изражене жеље за даљим јачањем веза између две земље. Захарова је замолила лидере Националног окупљања да пренесу најбоље жеље српским пријатељима и колегама, истичући да Србија заузима посебно место у њеном срцу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас