ЛУЧИЋ ПОРУЧИО ШОЛАКУ: Не чуди ме што се СББ и Јунајтед група тешко сналазе на конкурентном тржишту

134513_telekomsrbijakorpmediat_f

НА панелу о телекомуникацијама у оквиру конференције “Дигитал 2021” директор СББ-а Милија Зековић изнео је оптужбе против државе Србије.

Зековић је оптужио државу да гуши конкуренцију на тржишту телекомуникација и да не дозвољава његовој компанији да се даље шири, као и да је Шолакова групација због тога поднела тужбу против Републике Србије у Вашингтону.

Генерални директор Телекома Владимир Лучић, изненађен оваквим поступком Зековића, одмах је одговорио.

– Нисам очекивао овако некоректан наступ директора СББ-а, овај скуп је замишљен као место за стручан, едукативан разговор. И не могу да прећутим изговорене лажи. Не чуди ме што се СББ и Јунајтед група тешко сналазе на конкурентном тржишту, јер су навикли на повлашћени положај, да праве картеле и да крше законе –  смиреним тоном је почео Лучић.

Потом је први човек Телекома ударио на СББ и Јунајтед групу, подсетио је на њихову праксу из прошлости и указао на актуелне чињенице.

– Захваљући овој држави, коју без престанка оптужујете за све и свашта, својевремено је направљен СББ. Држава вам је у неким ранијим периодима дозвољавала да растете на илегалној изградњи инфраструктуре користећи управо Телеком и електромрежу државе, чак у многим сегментима потпуно незаконито, наносећи мултимилионску штету државном буџету и самим тим грађанима Србије. СББ је у свим већим градовима имао 80-90 одсто тржишног учешћа, чак је и данас у Новом Саду на пример тако. Постојао је картел кабловских оператера руковођен СББ-ом, нису нападали једни друге, а сви су нападали Телеком – објаснио је Владимир Лучић.

Потом је генерални директор Телекома подсетио на још неке чињенице.

– СББ је годинама, потпуно незаконито, руководио картелима. Мањи кабловски оператери нису смели  да нападају свог ‘шефа’, нису смели да улазе у велике градове, имали су поделу територије, за шта је знао сваки грађанин! Тек консолидацијом Телекома, када се компанија тргла из зимског сна, заправо је дошло до успостављања конкурентног тржишта у Србији, на којем се СББ и Јунајтед група очигледно тешко сналазе јер су навикли на повлашћени положај – закључио је Владимир Лучић.

Говорећи о стратегији Телекома, он је рекао да је врло једноставна и окренута средњерочном и дугорочном пословном успеху те велике државне компаније.

– Прво смо консолидовали пословање на тржиштима у Србији, БиХ и Црној Гори, где смо присутни као оператер и са класичним услугама. Када смо се стабилизовали, када смо постигли ниво тржишног учешћа који је задовољавајући и који нам даје сигурну базу сталног прихода у наредних 10 година, окренули смо се новим изворима прихода – улагање у медијске садржаје попут серија, филмова и спортских програма, затим у нове иновативне пројекте попут Venture Capital фонда за подршку стартаповима, као и уласком у нова тржишта попут Северне Македоније. Улазимо и на тржишта Немачке и Швајцарске, по узору на Аустрију, где већ имамо 100.000 корисника – навео је генерални директор Телекома Владимир Лучић.

“Државни службеник” у Латинској Америци!

– Са дигиталним сервисима и садржајем из наше производње намеравамо да нападнемо читав свет! Поред пробоја у делу Западне Европе, са чиме управо крећемо, постајемо извозник серијског програма, па је серија ‘Државни службеник’, веома успешна и популарна у Србији, недавно продата за емитовање у Латинској Америци! – рекао је први човек Телекома Владимир Лучић.

 

Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас