Мандић: Многи припадници нашег народа након дискриминације нашли запослење, најспособнији добили важне функције

Фото: Скриншот Јутјуб

На слави Нове српске демократије био је и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Важно је да се држимо традиције, наше Српске православне цркве (СПЦ) и да покажемо да смо у свим приликама достојни српског имена, саопштио је предсједник Нове српске демократије (НСД) Андрија Мандић.

Из НСД је саопштено да је та партија прославила синоћ крсну славу Св. Василија Острошког, а поручено је да се „ове године овај светитељ прославља умјереније и у саосјећању са болом нашег народа у Србији због трагедије у Београду и Младеновцу“.

„Ми смо данас странка која управља веома важним ресурсима у Црној Гори, имамо људе на веома одговорним позицијама, како у локалној управи, тако и важним државним системима. Многи припадници нашег народа су након деценија дискриминације успјели да нађу запослење, а они најспособнији и да добију важне управљачке функције“, казао је Мандић.

Он је додао да је веома почаствован што је предсједник Републике Српске Милорад Додик био гост на страначкој слави.

„Ми знамо да побјеђујемо, ми ћемо да се боримо и знамо да нас наш народ прати и вјерује у нас. Доминантно је снагом нашег народа побијеђен режим Мила Ђукановића и уз нашу подршку оборен на предсједничким изборима, ми не пристајемо да се Црном Гором управља из пар амбасада. Мислим да је већина грађана Црне Горе прозрела превару по којој није важно да ли сте побиједили на изборима, имате ли подршку, него да већ дуги низ година неке амбасаде одређују шта је то народна воља. То мора да се промијени и зато смо ми ту. Није проблем само у амбасадама, него и у томе што су неки други народни представници спремни да прихвате то што им кажу у амбасадама“, рекао је Мандић.

Он је додао да му је због тога мило што је Додик био присутан на слави, јер у „Републици Српској врло добро знају шта значи борба за права свог народа и слободно одлучивање“.

„Такође је нагласио важност идеје Отвореног Балкана коју снажно подржава Демократски фронт“, пише у саопштењу НСД.

„То је идеја која може поново да нам омогући да сви живимо заједно, зато је неопходно да је промовишемо и на наредним изборима, окупљени око оних који никада нису издали и који знају куда треба да иде брод наше судбине“, казао је Мандић.

Из НСД је саопштено да је Додик „изразио захвалност Мандићу и НСД на дугорочној борби за права српског народа у Црној Гори“.

„Треба да се склоне сви они који не желе да виде резултате те борбе и не треба прихватити да неко други одређује на који начин ћете овдје организовати живот. Подржавам Андрију Мандића и његове напоре и вјерујем да ће остварити несумњиво добар резултат. Бићу веома срећан што сам дио тога свесрпског успјеха“, рекао је Додик.

Навео је да „смјеном режима Мила Ђукановића није завршен посао, већ се треба ослободити и оних који само слете авионом у Црну Гору и нуде наводна решења“.

У саопштењу НСД пише да је „резање славског колача са свештенством обавио епископ буеносајрески и јужноцентралноамерички Кирило који је казао да СПЦ вјерује у Нову српску демократију и странке Демократског фронта јер су доказали да стоје на традицијама нашег народа“.

„Посебно што ја наглашавам као епископ, доказали су да воле своје светитеље и да воле и чувају своју Цркву“, закључио је Кирило.

Извор: vijesti.me

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас