Марија Захарова: На Западу није умрла идеја колонијализма

Захарова
Однос Европске Уније према другим државама је изграђен на колонијалном погледу на свет, изјавила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Што се тиче Бореља и његовог схватања зоне одговорности ЕУ, грешите када кажете да су они заборавили да је колонијализам завршен. Не само да нису заборавили, на жалост, они су живели у тој парадигми, не заборављајући о томе ни на тренутак. Њихове изјаве су биле једно, а односи према другим државама су били изграђени на том погледу на свет“, рекла је Захарова телевизији „Русија 24“.

Она је додала да западне државе и даље желе да се неосновано мешају у послове других држава.
„На жалост, колективни запад је узео на себе право, између осталог, да решава судбину света, када то свет не тражи“, изјавила је Захарова, нагласивши да, „како би се избегли војни конфликти, свет треба да се врати основама међународног права на бази Повеље УН“.

Према речима министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова, шеф европске дипломатије Жозеп Борељ убеђивао је Русију да „не ради“ у Африци у сфери безбедности, јер је то место заузето.

Спутњик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас