МАРИН ЛЕ ПЕН: Ако будем председница – референдум о миграцији

Marin le Pen
Лидерка екстремно десничарске странке Национално окупљање Марин Ле Пен изјавила је данас да ће, уколико буде изабрана за председницу Француске на изборима 2022. године, расписати референдум на коме ће предложити усвајање драстичних ограничења везених за имиграцију.

Ле Пенова је на телевизији Франс 2 рекла да ће на референдуму бити предложени строги критеријуми за улазак на француску територију и за стицање француског држављанства, као и да ће француским грађанима дати приоритетан приступ социјалном становању, радним местима и социјалним давањима, пренео је Ројтерс.
„На референдуму ће бити комплетан нацрт закона који ће имати за циљ драстично регулисање имиграције“, рекла је Ле Пенова, која ће бити кандидат своје странке Национално окупљање на председничким изборима у априлу.
Одржавање референдума је дозвољено Уставом Француске, али се они ретко користе.
Последњи велики референдум одржан је 2005. године, када су се Французи изјаснили против ратификације европског устава.
Ле Пенова се 2017. године пласирала у други круг председничких избора, али ју је победио Емануел Макрон, који је освојио више од 66 одсто гласова.

Макрон се још није изјаснио да ли ће се кандидовати за поновни избор, али истраживања јавног мњења показују да би он и Ле Пенова вероватно ушли у други круг, из кога би Макрон изашао као победник.

(Спутњик)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас