Матуранти подгоричке медицинске школе испоштовали традицију и претке: Крај школовања прославили певајући о Космету! (ВИДЕО)

Фото: Скриншот Твитер

Матуранти средње медицинске школе у Подгорици и ове године су прославили завршетак школовања пјевајући пјесме о Косову и Метохији.

Свршени средњошколци су још једном доказали да су достојни својих предака и славне историје ове земље која почива на косовском завјету, за разлику од наших властодржаца који тзв. независност терористичке творевине Косово* чувају „као два ока у глави“, противно већинској вољи народа.

Такође, дјечаци и дјевојчице су потврдили промашеност и неупјешности политике и идеологије ДПС-а и њихових сателита који су у претходне двије и по деценије покушавали на све начине кроз образовне програме да затру вишедеценијски српски карактер Црне Горе.

Да су у томе дебело омашили показали су и ове године матуранти подгоричке медицинске школе који су, баш као и прошле године, уз тактове Видовдана показали да су достојни наследници Немањића, Петровића и свих оних великана који су кроз историју својим херојским дјелима исказивали преданост косовском завјету.

Оно што је одликовало и истакло Црну Гору кроз сву њену историју јесте неугасива жеђ и љубав за српским Косметом, а то потврђују млађе генерације које су остале имуне на „испирање мозга“ од стране Мига Стијеповића, Дамира Шеховића и осталих министара просвјете који су спроводили науме „оца модерне црногорске нације“ Мила Ђукановића.

Наивно је било очекивати да ће пјевање о Косову и Метохији и виорење тробојке оставити равнодушним све оне који баштине евроатлантске и антисрпске тековине које су у темеље Црне Горе уткане прије скоро 17 година.

Тако су поједини медији „на нож“ дочекали слободно изражавање најискренијих патриотских, традиционалних и вишевјековних осјећања тинејџера који се косе са заједничким вриједностима Прве и Друге фамилије усађеним на семинарима и курсевима које су похађали у земљи и иностранству о трошку „просвећених“ спонзора из Вашингтона, Брисела, Лондона и Берлина.

„Видовдан“ се орио и испред Гимназије Слободан Шкеровић

Попут својих вршњака из Медицинске школе, матуранти подгоричке Гимназије Слободан Шкеровић су испред своје школе пјевали „Видовдан“.

Извор: borba.me

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас