Медицински факултет у Београду увео ковид пропуснице

Мед факс Бг

БЕОГРАД: Медицински факултет у Београду донео је одлуку да у новој школској години уведе посебне услове за присуствовање настави и другим активностима на факултету, који подразумевају тзв. ковид пропуснице.

Како је наведено у одлуци, донетој 23. септембра, први услов за присуство настави и обављању других активности на факултету је „одсуство знакова и симптома акутне респираторне инфекције и фебрилности“, пренели су београдски медији.

Други услов је комплетно спроведена имунизација 14 дана после друге дозе било које вакцине или доказ о прележаној болести ковид-19, као што су отпусна листа из болнице или одговарајућа потврда из ковид амбуланте, или серолошки доказ о постојању ИгГ антитела у крви не старији од шест месеци.

Присуство настави и обављање радних активности на клиничким предметима биће дозвољено и уз негативан резултат ПЦР или антигенског теста не старији од 72 часа, док ће присуствовање настави и обављање радних активности на претклиничким предметима и на факултету бити омогућено и уз негативан резултат ПЦР или антигенског теста који није старији од седам дана.

Правила ће важити за студенте, наставнике, сараднике и ненаставно особље, са циљем спречавања ширења инфекције ковид-19, наводи се у одлуци.

Позивајући се на одредбе Закона о заштити становништва од заразних болести, управа факултета је усвојила документ под називом Правила и начин извођења наставе у школској 2021/2022. години док траје актуелна епидемиолошка ситуација.

Студенти, наставници, сарадници и ненаставно особље који не испуне један од наведених услова, неће моћи да присуствују настави, ни обављању других послова на Факултету док траје актуелна епидемиолошка ситуација. Непридржавање наведених мера повлачи за собом одговорности прописане законом, подзаконским актима и општим и појединачним актима факултета, наведено је у документу.

Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас