Медијски напади на организацију САМОПОШТОВАЊЕ из Приједора не јењавају

Samopoštovanje

ОБАВЈЕШТЕЊЕ❗❗❗

У медијском нападу на поједине наше чланове, па и читаву организацију „Самопоштовање“, који се граничи са говором мржње, најдаље су отишли људи са сајта Prijedor24.com . Уредништво овог сајта додало је један пасус на текст новинарке Катарине Панић под насловом: „Udruženje za očuvanje tradicije: Čuvanje identiteta ne blatiti šovinizmom“, који смо већ коментарисали на нашој страници.

Тај спорни пасус гласи:
„Slične neistine iznose i tzv. akademik Nikola Dabić te Đorđe Jež, mladi ljudi obuzeti mržnjom. Na njihovim Facebook profilima su objave ogrizle nacionalizmom i mitoške prirode, usmjerene protiv drugačijeg i tuđeg. Slično je i na stranicama ogranizacije Samopoštovanje čiji su isti suosnivači.“

Наши прозвани чланови нису неко ко мрзи било кога, а ни наша организација није основана да шири мржњу, него, баш супротно, да се брани Град Приједор и српски народ од мржње, србофобије, аутошовинизма и слично. До сада смо за сваку наши ријеч имали аргументе, а тако ће бити и даље. Оно што нас чуди јесте с коликом злурадошћу се наш млади образовани умјетник настоји дискредитовати са терминим „tzv. аkademik“. Видимо да је некима криво што имамо много високообразованих људи у нашој организацији.

Али, да се вратимо спорном пасусу. Када смо сазнали за уметнути пасус, један од наших чланова обратио се господину Предрагу Кукољу, зато што је преправљени текст са спорним пасусом био под његовим именом. Господин Кукољ је рекао да он не зна за тај пасус и одмах је контактирао извјесног господина Велида Захировића. Захировић му је одговорио, да је он пустио текст са спорним пасусом, али грешком под именом Предрага Кукоља. Након тога текст је остао, али сада под ознаком да га је објавила „Редакција“.
Од господина Кукоља смо тражили, а он је обећао, демант и да се огради од говора мржње на сајту за који ради. Ипак, од деманта није било ништа до данас, а Кукољ нам је јавио да га је послао на сајт, али да га неће објавити и да је он своје урадио колико је могао. Дакле, господин Кукољ изиграо је наше повјерење, а у импресијуму сајта Prijedor24.com, пише да је Кукољ уредник истог сајта.

Поставља се питање, како онда он нема моћ да објави демант? Можда се у међувремену промијенила уређивачка структура сајта, али и даље стоји да је Кукољ уредник. Али, господин Кукољ могао је демант да објави и на свом фејсбук профилу, што смо ми и хтјели, нисмо инсистирали да се то објави на сајту за који ради. Дакле, да је било воље, било би и деманта. Овим се господин Кукољ поњео нечасно и непрофесионално.

Друго, на сајту Prijedor24.com редовно се шири пропаганда о тзв. бијелим тракама у Приједору 1992. године. Млади Кукољ, иако национално орјентисан (бар ако је судити по његовим објавама на фејсбуку) није написао ни један текст са аргументима против те пропаганде, колико знамо није уложио протест или урадио нешто слично. Он остаје да ради на таквом сајту, плус на сајту гдје се не поштује његово достојанство који неће да објави његов демант, а камо ли шта друго. Најмање што може јесте да да отказ на томе сајту, али нећемо никога учити самопоштовању. Свако нека свој образ носи како најбоље умије.

У међувремену, текст са спорним пасусом избрисан је са сајта Prijedor24.com, али се може наћи на сајту Gradbanjaluka.com. Овдје је као аутор наведена Катарина Панић, али са спорним пасусом којег нема у Катаринином оригиналном тексту. Мислимо да је у све то умјешан господин Велид Захировић, судећи по информацијама на његовом фејсбук профилу из Бање Луке, јер је он уметнуо, бар по преписци између њега и Кукоља, спорни пасус. И док се ми нападамо за шовинизам и ширење мржње, наше чланове етикетирају, наши чланови добијају пријетње итд. Нас то не забрињава, али нас жалости што има Срба којима не смета да сарађују са оваквим појединцима и медијима. Да толеришу клевету на свој народ, зарад које марке што ће зарадити. Срамота! Баш зато покушавамо вратити самопоштовање међу Србе.

Нама национална осјећања и идентитет нису икебана, некакав украс и демагогија, за нас су то живи идеали, начин живота, нешто најважније што постоји у срцима и главама људи. На крају да споменемо, да је једном нашем члану упућена пријетња од уредника још једног приједорског сајта, да ако не промијенимо наш став према његовом сајту, који је такође објавио текст хајке против нас, да ће дотични господин почети да пише против нас. Ми на то кажемо бујрум, само немојте да касније буде кукњаве кад се почнемо бранити.

Браћо, пробудуте се, вратите самопоштовање себи и своме народу, не сарадњи са душманима! Прилазите Самопоштовању да јачамо и заједно радимо на националном плану. Од нас нема потребе нико да страхује, али онај ко нас нападне добиће адекватан одговор. Какав напад, такав ће бити и наш одговор.

Самопоштовање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас