Мезимци бившег режима траже смјену Весне Братић: Предводе их проусташки публициста и глумац познат по простачким и вулгарним коментарима у јавности

viber_image_2021-09-20_20-40-38-677

Данас испред зграде Владе Црне Горе у Подгорици, окупили су се тзв. “културни ђелатници” у знак протеста, како су казали, због именовања у ресору културе. Они траже смјене министарке просвјете, науке, културе и спорта Весне Братић и новоименоване директорице Филмског центра Александре Мандарић Божовић.

Међу малобројнима су углавном некадашњи водитељи програма на ДПС конвенцијама и скуповима, учесници предизборних спотова ДПС-а, као и други, већинској црногорској јавности познати као мезимци аутократског, бившег режима Мила Ђукановића. Јавности посебно упада у очи што дотични никада нису дигли глас против систематског уништавања и урушавања културе, за све ове године које су појели паразити, већ су се “сјетили” да устану сада и то против именовања у ресору којим руководи министарка Весна Братић.

Окупљене предводе про-усташки публициста са Цетиња Милорад Поповић, који је на себе скренуо пажњу протеклих дана гостовањем у проусташкој емисији Велимира Бујанеца, који је емисију посветио убици народног хероја Владимира Роловића- Миру Барешићу. Проглас прекаљених ДПС чимбеника данас је прочитао глумац Црногорског народног позоришта Зоран Вујовић, широј јавности познат по скандалозним, шовинистичким и простачким изјавама из јуна 2019. године када је Србима у Црној Гори поручио:

”Схватите од Цетиња, Жабљака Црнојевића, Дукље, обала Рибнице, да сте поникли и посрнули одавде, мајку вам ј*** отровну, издајничку.. Kоји ваши Храмови, мајку вам ј**** ненормалну до једнога, идиоти исфрустрирани“. Вујовић се након жестоких реакција у земљи и региону, извињавао и правдао да “није тако мислио”. Ту је и редитељка Ана Вукотић, која је прошле године у фокус јавности дошла због скандалозне изјаве у којој је тврдила да на литијама “нема интелектуалаца”.

Велики број грађана на друштвеним мрежама негодује због овог протеста, називајући окупљене “дворским лудама Мила Ђукановића”, а посебно се истиче то што дотични никада нигђе нису дигли глас против било каквог облика неправде у Црној Гори. Због тога се овај протест третира као још један протест антидемократских групица против легитимно исказане изборне воље грађана августа прошле године.

Борба 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас