Министарство одбране: Куртијеве гнусне и беспризорне лажи доказ да жели изазивање хаоса и насиља

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg

Министарство одбране саопштило је да апсолутно одбацује гнусне и беспризорне лажи које је данас изнео премијер привремених институција самоуправе у Приштини Аљбин Курти и позива међународну заједницу да неодложно реагује како би се зауставила запаљива и прљава медијска кампања приштинског руководства усмерена према Србији и њеним званичницима.

„Наглашавамо да је у интересу очувања мира и стабилности на Косову и Метохији од кључног значаја да се привремене институције у Приштини приморају да одмах прекину свакодневни терор над српским становништвом, имплементирају све досадашње споразуме и одмах формирају Заједницу српских општина”, саопштило је Министарство одбране.

Како је наведено у саопштењу, „дрске лажи, увреде и клевете које Курти свакодневно пласира у склопу прљаве медијске кампање против државе Србије и њеног руководства у потпуности разобличују његове намере да разори сваку шансу за смиривање тензија у нашој јужној покрајини”.

Министарство одбране саопштило је и да ће с Војском Србије остати посвећено својим уставним и законским улогама у циљу очувања безбедности и мирног живота свих грађана Србиј, преноси Танјуг.

„Уверени смо да су данашњи, као и низ досадашњих клеветничких иступа представника привремених приштинских институција, недвосмислен доказ у чијем интересу је изазивање хаоса и насиља, а у чијем очување мира, наставак дијалога и постизања политичког решења кризе на Косову и Метохији”, сматра Министарство одбране.

Курти је на свом Фејсбук налогу данас изнео тврдње да је, како је написао, „паравојни, терористички напад у Бањској организовао клан из Новог Сада, на чијем је челу министар одбране Србије Милош Вучевић”.

Извор: Политика/Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас